Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Вибір найкращого матраца або як знайти ідеальний тип матраца.
22.05.2011

Матраци діляться на кілька основних типів, серед яких вам і потрібно буде знайти ваш найкращий варіант. Тому, щоб спростити завдання, для початку нам необхідно розібратися з підставою матраца - пружинним або безпружинні блоком, а потім вже говорити про допустимому навантаженні на спальне місце, виборі жорсткості, що використовуються в матраці матеріалах.


Отже, найбільш поширений тип пружинного блоку в бюджетній ціновій категорії - це Bonnel або блок залежних між собою пружин. Виготовляється із сталевих прутів, шляхом безперервного плетіння конусоподібних пружин. Така форма пружин дозволяє уникнути тертя і скрипу при використанні матраца. Рама пружинного блоку виготовляється зі сталі підвищеної міцності. До рами же по периметру кріпляться пружини.


Плюси варіанту на пружинному блоці Bonnel - низька вартість.
Мінуси - за показниками анатомічності і ортопедичності матрац на залежному пружинному блоці поступається матрацу на незалежному пружинному блоці. Також, якщо на матраці Bonnel сплять двоє людей, то при русі одного (поворачивании, вставанні), його руху буде відчувати і інший. Це пов'язано саме з тим, що пружини між собою сплетені, тому взаємозалежні, і натискання однієї пружини задіє пружини, які знаходяться поруч з нею.


Наступний варіант комплектації матраца - це пружинний блок Pocket Spring (блок незалежних пружин). Його особливість в тому, що пружини не скріплюються між собою як в матраці на основі блоку Bonnel, а поміщаються в окремі мішечки, які зшиваються між собою. Тому, завдяки такій конструкції матрац має властивості підвищеної комфортності - ортопедичности, анатомічності.
А через те, що кожна пружина міститься в окремий мішечок, вона є незалежною від інших, тобто при натисканні на одну пружину, сусідні з нею не задіюються, а це важливо, коли на матраці сплять двоє людей. Мінус такого матраца - його ціна, хоча, як правило, ціна відповідає пропонованого товару, тому заплативши більше, ми отримуємо більше комфорту і відпочинку.