Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Вибираємо ідеальний матрац для ідеального сну.
06.04.2014
Ідеальний матрац повинен бути зручним, повторювати форму тіла, давати можливість хребту знаходиться в його природному положенні, дбайливо підтримувати крижі і талію, рівномірно розподіляти навантаження.

Існує кілька видів матраців: пружинні, латексні, водяні, повітряні, ватяні, поролонові і інші. Пропонують сучасні меблеві магазини і водяні матраци, які останнім часом дуже популярні в усьому світі завдяки високим ортопедичним властивостям.
Спочатку їх використовували для лікувальних установ в лікувальних цілях. Однак через технічні складнощі використовувати їх вдома досить складно. Повітряні матраци володіють досить гучним компресором, а водяні важкою вагою і необхідністю регулярно міняти воду.

Латексні матраци завдяки своїм властивостям - ідеальний варіант для комфортного сну. Вони довговічні і практичні, зручні і корисні для здоров'я. Ці матраци вважаються найкращими, проте, їх висока вартість не всім доступна і саме цей фактор є головним при виборі матраца для свого сну.

ortopedmatrass881.jpg

Матраци зі штучного матеріалу володіють середньої жорсткістю і пружністю, можуть мати різні зони жорсткості за рахунок спеціальної технології виробництва. Володіють прекрасними ортопедичними властивостями

Пружинні моделі найпоширеніші і недорогі. Пружина є підставою матраца і може мати різну форму. Від характеристик пружини залежить якість виробу. Погані пружини псуються і не забезпечують достатню жорсткість і пружність.
Є найбільш ефективні пружинні матраци, де пружини не кріпляться між собою, тому вони не скріпить, для його виготовлення використовується велика кількість невеликих пружин, що дозволяє позбутися від ефекту хвилі.

А також поліпшується точкова еластичність, тобто матрац щільно прилягає до тіла людини і прогинається в місцях навантаження. Якщо матрац має невисоку точкової навантаженням, то можуть утворитися западини, а виріб не зможе досить ефективно підтримувати тіло і хребет.
Для підвищення ортопедичного ефекту можна вибрати матрац з необхідною жорсткістю пружин. Між пружинами і тканиною розташовують наповнювач, який перерозподіляє навантаження. Найгіршим наповнювачем вважається ватин, а також поролон низької щільності.

Що стосується оббивки для будь-якого виду матраца, то найдорожчим і відповідно найкращим видом вважається жакардова тканина. Вона довговічна і міцна, може бути бавовняною, синтетичної і змішаної. Кращим рішенням буде змішана оббивка, вона приємна і практична. З чистої синтетики купувати не рекомендується.