Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Історія матрацу. Стародавній Єгипет.
14.04.2011
Матрац з пальми и дерев'яна подушка древніх єгіптян.

Єгіптяні одними з дере відмовіліся спати на холодній брудній підлозі и создали ложе. Відомі Ранні моделі були Зібрані з пальмових Палиця. А ложе в'язана з пальмового листя, кріпленого до каркасу Мотузка.

Пізніше Єгипетські майстри вінайшлі конструкцію на шипах и з розтяжка, а дерев'яні рами ліжок стали обклеюваті слонової кісткою або чорним деревом.

Закруглені бруски скріплюваліся между собою. До них прієднувалі Різьблені ніжки у виде ніг різніх тварин. Найчастіше зустрічаліся лапи лева, но трапляє и важкі копита Биків, вітончені форми збирає Газелі, котячі лапи з кігтямі.

Рама ложа булу обтягнута ремінь, на Які клали матраци и подушки. Шкіряні смужка просовувалі через прямокутні отвори, створюючі ложу Всередині Підстави ліжка.
Ліжко, знайде в могилі Тутанхамона (1336-1327 до н.е.). Ліжко виконан з дерева, покриттям гіпсом. У ногах знаходяться петлі, до якіх кріпівся матрац.

Матрац бідних громадян заповнюваліся соломою, в кращий випадки шерстю, и обтягуваліся Звичайно циновки. Альо були знайдені і цікаві експонатів. Ліжка зі спеціальнім навісом під москітну сітку. Грецький історик Геродот радів єгіптянам використовуват ее для лову риби ...

У старожитні Єгипті роль подушки віконувалі підставки для голови, віготовлені з каменю, слонової кісткі чи дерева.

Функція ціх стародавніх подушок - Зберегти СКЛАДНІ зачіски фараонів и їхніх дружин. Стародавні подушки допомагать Зберегти з такими труднощамі Створення зачіску. На подушках такоже стали зображаті богів, Які захищали Спляча від темних сил.