Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Історія матрацу. Середньовічна Європа.
14.04.2011
Готика. Солом'яний матрац Сеньйор.

Ліжко Сеньйор зазвічай стояло на узвішші, головою - до стіні, ногами - до каміну. З дерев'яного каркасу створювалі якусь Подобу зводу, куди навішувалі полог, щоб відгородіті Спляча від зовнішнього світу.

Постільні засоби почти нічім НЕ відрізняліся від СУЧАСНИХ. На Солом'яний матрац або матрац укладалі перину, поверх неї стелили Нижнє простирадла. Ее Покривало верхнім простирадла, Пожалуйста НЕ заправляли. Зверху клали Пухова або ватяний Ковдра, настьогану на зразок СУЧАСНИХ. Білі вишиті простирадла робілі з льону або шовку, вовняні Покривало підбівалі Хутро горностая або Білки. У людей Менш заможніх вместо шовку вікорістовувалася мішковіна, а вместо шерсті - саржа.
Ліжко в готичному стилі, если воно НЕ Було вбудовано в стіну, мало полубалдахін, повний балдахін або великий, подібний шафі дерев'яний каркас, а в південніх странах Європи - дощату конструкцію з архітектурнім членуванням, різьбленням и кольоровий обробка. Вбудовування ліжок в стіну и пологи служило для захисту від холоду в погано обігрітіх пріміщеннях. На дощатий настил Клава матрац чи матрац.

Величезне квадратних ліжко виглядаю швідше широким, чем Довгим. По одному зазвічай не спали. Даже если господар замку и его дружина малі ОКРЕМІ спальні, у них все одно Було Одне СПІЛЬНЕ ліжко. У кімнатах дітей, слуг або гостей ліжка такоже були загально. На них спали удвох, учотірьох або вшістьох.

Во время царювання піднесеної готики, яка характерізувалася відовженістю форм и Сонячно кольори, ліжка набуваються повітряних Летючий прикрас з різьбленого дерева и дорогоцінніх каменів. Через архітектурні Особливості середньовічних замків, ліжко та патенти Було обладнуватися пологом для захисту від протягів. Полог високо підвішувався до стелі и створювався з різноманітніх тканин, и снова ж таки, як и все в готичному містецтві, начебто «підносівся» у небо.

Щоб вибрати матрац, перейдіть за цим посиланням