Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Приводим диван в порядок
Наводимо диван в порядок
30.07.2018

Незамінним атрибутом будь-якої вітальні є диван. Маленький, великий, кутовий або прямий - тут вже на ваш смак. Головне щоб він був зручним, прекрасно вписувався в інтер'єр, а ще і функціональним (наявність додаткових ніш дуже рятує в маленькому просторі квартири).

Але важливо не тільки вибрати якісну модель, потрібно ще й забезпечити довгий термін служби. Якщо правильно доглядати, то найдешевший диван буде виглядати досить пристойно довгий час. Не дуже захочеться часто міняти оббивку або здійснювати покупку нового.

Правила догляду за диванами з тканинної оббивкою Диван Ника

Як і будь-яка меблі, м'які теж потребує особливого догляду.

  1. Регулярно видаляйте з оббивки пил та іншу дрібну бруд. Допоможе в цій справі пилосос, включений на малопотужний режим. За допомогою м'якої щітки зніміть дрібні смітинки. Особливо часто необхідно пилососити, якщо в будинку є домашня тварина (кіт або пес). Чистити необхідно у напрямку ворсу.

  2. Якщо диван має розбірний механізм, його також необхідно пилососити. По завершенні можна протерти злегка вологою серветкою і дати висохнути.

  3. Деякі види оббивки необхідно і корисно чистити пароочищувачем. Він не тільки почистить поверхню, але і вб'є мікробів і диванних кліщів.

  4. Не використовуйте агресивні очисники, адже вони можуть пошкодити оббивку.

Догляд за шкіряними диванами Диван Pyramid

Такий вид м'яких меблів вимагає особливої уваги і догляду, так що перед покупкою задумайтеся, чи зможете ви приділити цій справі належну увагу.

Якщо у вас є домашні тварини, то слід заздалегідь бути готовим до подряпин. Вони можуть з'явитися навіть від джинсів.

  1. Купуйте м'які очисники. Особливо зручні вони у вигляді спреїв. Нанесіть засіб на поверхню і протріть м'якою серветкою.

  2. Придбайте захисний крем, який не тільки почистить, а й збереже шкіру від зовнішніх впливів. Завдяки цьому ви продовжите термін експлуатації такого дивана.

  3. Періодично чистіть диван від дрібних смітинок, адже вони можуть подряпати шкіру.

Будь то шкіряні або тканинні дивани, розміщувати їх необхідно подалі від сонячної сторони (щоб виключити вигоряння матеріалу). Якщо такої можливості немає, подумайте про покривало. Благо, різноманітність варіантів велике, і ви не тільки зможете захистити ваш диван від вигорання і зношування, а й додати йому яскравих і незвичайних ноток. Для цього просто виберіть варіант з оригінальним візерунком, яскравими квітами або грубої в'язки.

Якщо ви тільки замислюєтеся про покупку дивана в нашому інтернет-магазині Barin, вивчіть особливості догляду за тією чи іншою моделлю заздалегідь. Це вбереже вас від проблем експлуатації в майбутньому.