Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Правильный уход – длительный срок службы постельного белья
Правильний догляд - тривалий термін служби постільної білизни
02.10.2017

Кожна жінка, облаштовуючи спальню, приділяє увагу величезної кількості дрібниць. Це не тільки стосується вибору меблів, але і ліжку. Вона повинна бути бездоганною і чудово поєднуватися з інтер'єром.

А ще господині цікавляться легкістю догляду за комплектом. Вони ж не хочуть купити постільна білизна , а потім викинути його, так як воно швидко прийшло в непридатність.

Ось чому жінки задають питання: «А як прати і прасувати тканину?», «Які можна використовувати засоби для видалення плям?»

Запам'ятовуємо елементарні правила

Белье постельное Yasmin Деякі жінки під час покупки роблять одну велику помилку: вони приділяють увагу виключно зовнішнім виглядом (колір, принт). Для них головне, щоб все відповідало їх зображенні.

А в першу чергу ви повинні уточнити характеристики матеріалу. Ну і не забувати, для кого ви купуєте ліжко. Якщо для себе, то можете брати будь-яке. А ось дитині краще купувати тканина не найпримхливішу в догляді. Адже плям вам не уникнути.

Купуючи ліжко, ви повинні дізнатися відповіді ось на які питання:

  • ручна / машинна прання;
  • чи можлива сушка;
  • максимально допустима температура під час прасування;
  • чи можна додавати якісь відбілювачі та інші засоби.

Застосовуємо знання на практиці

Якщо хочете, щоб придбаний комплект радував своїм бездоганним зовнішнім виглядом не один рік, дотримуйтеся таких порад:

  • нову білизну слід попрати, але не при високих температурах;
  • кольорові і білі речі періть окремо; це ж стосується натуральних і синтетичних;
  • перед пранням виверніть на виворітну сторону;
  • якщо перете в машині, то не завантажуйте її повністю, залиште вільне місце;
  • вибирайте не самі максимальні оберти віджиму;
  • природна сушка;
  • бажано гладити тканину злегка вологим;
  • зберігайте все в закритих шафках, при бажанні можете покласти туди мішечки з травами.

Ці були основні правила, про які не варто забувати господаркам. Але вони повинні пам'ятати і про те, що кожна тканина має свої особливості. Нижче будуть розглянуті найпоширеніші варіанти.

бавовна

Перед пранням розділіть його на кольорове і біле. Не забувайте враховувати і ступінь забруднення. Намагайтеся виставляти температуру в межах 40-60 С. Якщо бруд сильно в'їдаються, то збільште до 90.

Після акуратно розвісьте на мотузках. Бажано зняти його трохи вологим.

Під час прасування можете виставити температуру до 200 градусів. Можна гладити з лицьового боку.

Сама тканина дуже невибаглива в догляді, тому в разі появи плям використовуйте спеціальні засоби.

атлас

Белье постельное Destina Якщо у вас звичайний атлас, то його можна прати руками або в машинці. Коли купили шовковий атлас, то тільки суха чистка.

Гладити потрібно дуже акуратно при 150 С з зволожувачем. Спеціальні розчини для виведення плям потрібно застосовувати вкрай обережно.

шовк

Ручне прання при 30 С. Не сильно тріть тканину і не віджимайте її. Сушіть подалі від батарей і не під сонячними променями. Розгладжуйте тільки з виворітного боку на режимі в 130 і ніякого зволожувача. Якщо посадили пляма, то беріть спеціальні засоби для шовку.

жаккард

Максимальна температура під час прання 30. Якщо у вас кольорова ліжко, то використовуйте певні порошки. Гладьте з виворітного боку в режимі до 130 градусів. Коли поставили пляму, то краще довірити його видалення фахівцям.

Це далеко не повний список тканин. Що з цього ви виберете, вирішуйте самі. Тільки перш ніж оформляти замовлення в інтернет-магазині Barin, уточніть всі подробиці у консультантів. На основі отриманих даних і приймайте рішення. Забезпечте собі комфортний сон на довгі роки.