Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Подбираем идеальную дополнительную систему хранения в дом
Підбираємо ідеальну додаткову систему зберігання в будинок
26.09.2016

Після переїзду в новий будинок або після ремонту багато хто стикається з проблемою зберігання речей. У шафи можна розкладе габаритні речі, а що робити з невеликими. Їх же теж необхідно десь зберігати. У таких ситуаціях варто комоди купити для додаткового зберігання речей. Комод

Це незамінний предмет меблів для зберігання різних побутових предметів. Комод - поєднання шафи і тумбочки. За рахунок багатофункціональності він ідеально вписується в будь-яку кімнату. У спальні це не тільки місце для зберігання речей, а й трюмо, якщо зверху поставити дзеркало. Для маленьких дітей - це пеленальний столик. У вітальні він стане прекрасною підставкою під телевізор. Це ще далеко не всі можливості. Тому в будинку така річ просто незамінна.

Щоб комод виконував всі свої функції до його вибору необхідно підійти уважно. Варто виділити основні пункти, за якими ви будете орієнтуватися:

  • розмір;

  • матеріал виготовлення;

  • система зберігання, фурнітура;

  • зовнішній вигляд.

Враховуємо розміри кімнати

Для початку уважно огляньте кімнату і вирішите, влізе сюди ще один предмет меблів чи ні. Він не повинен занадто захаращувати простір. Біля комода залишається ще вільне місце. Пам'ятайте, що ящики повинні відкриватися на повну довжину, а не впиратися в щось. Тому варто додати ще кілька сантиметрів. Враховуйте ще і наявність плінтуса, він не дозволяє наблизити меблі щільно до стінки. Якщо меблі ставиться недалеко від дверного отвору, то переконаєтеся в тому, що комод не заважає відкриванню / закривання дверей.

Від площі кімнати залежать і розміри системи зберігання. Для невеликих приміщень не варто підбирати габаритну меблі, щоб не створювати дисонанс. Враховуйте і висоту стель.

Який матеріал найкраще?

Наступним важливим пунктом вважається матеріал виготовлення. Найпопулярніші варіанти: Комод 2

  • дерево;

  • ДСП, МДФ;

  • пластик.

З усього списку дерево вважається найоптимальнішим варіантом. Це екологічний і довговічний матеріал. Але варто пам'ятати, що меблі досить важка, та й коштує дорого.

ДСП і МДФ - аналоги дерева, але коштують набагато дешевше. За основними характеристиками значно поступаються натуральним матеріалам.

Ще одним популярним матеріалом вважається пластик. Він легкий у догляді. За рахунок стійкості до вологи такі варіанти ідеальні для кухні та для ванною.

Уважний огляд системи зберігання

Після матеріалу огляньте систему зберігання. Тут варто враховувати такі моменти:

  • кількість ящиків;

  • механізм висунення.

Кількість ящиків залежить від розміру самої меблів. У традиційних варіантах, як правило, 4 ящики. Хоча їх число може бути і більше, особливо якщо їх розділити навпіл. Ящики можуть мати різні розміри. У більшості випадків нижні більш глибокі, а верхні - маленькі.

Зверніть увагу і на механізм висунення. Для зручності користування краще вибирати систему з прихованими напрямними. Ящик можна максимально висунути, не боячись, що він випаде. Та й під час закривання шуму ніякого немає.

Не забудьте про фурнітуру. Це стосується не тільки ручок. Сюди відносяться ніжки, доводчики, кріплення. Наявність регульованих ніжок дозволяє встановлювати систему зберігання на нерівній підлозі. Хоча є і абсолютно стандартні варіанти. Комод 3

Встановлені доводчики дозволяють безшумно закривати ящики. Слідкуйте за тим, щоб механізм рухався плавно. Інакше є ймовірність пошкодження задньої стінки. Наявність додаткових кріплень покращує стійкість меблів. Таке оснащення необхідно, якщо в будинку є маленькі діти, які люблять бавитися з механізмами відкривання.

Визначаємося з дизайном

Важливу роль при виборі грає і зовнішній вигляд. Комод повинен не тільки підходить за розмірами, але ще і за стилістикою. Якщо квартира оформлена в модерні, то меблі повинна бути відповідною. Для класичних інтер'єрів підійдуть строгі варіанти без жодних надмірностей.

Це ж правило стосується і кольору. Обраний відтінок повинен гармоніювати з усією кімнатою. Намагайтеся підбирати меблі однакову за кольором. Так буде можливість створити єдиний ансамбль.

З огляду на досить прості правила, можна легко вибрати зручну і красиву систему зберігання для будь-якої кімнати. Головне дотримуватися послідовність.