Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Матрас из пенополиуретана: преимущества и недостатки
Матрац з пінополіуретану: переваги і недоліки
25.05.2018

Без якісного ортопедичного матраца неможливо нормально відпочити. Спати на протиснутої основі незручно і небезпечно для здоров'я. Але тепер не потрібно мучитися і постійно прокидатися з болем в спині. Легко підібрати для себе підходящий варіант.

Це раніше матраци були виключно на пружинної основі. Спочатку вона добре справлялася зі своїми прямими обов'язками, але потім на ній з'явилися вм'ятини, пружини стали скрипіти і порвали оббивку.

Сьогодні теж можна знайти пружинний блок в якості наповнювача. Але крім нього є й інші варіанти: кокосове волокно, латекс, пінополіуретан.

Серед цього асортименту матрац з пінополіуретану набуває все більшої популярності. Одні хвалять його за доступну ціну, інші говорять про хороших ортопедичних властивості. Але мало хто говорить про недоліки.

Що собою являє ППУ?

Це синтетичний матеріал, але він безпечний для здоров'я людини. У його складу не входять токсичні речовини. До того ж він добре підтримує хребет людини.

З цього всього напрошуються переваги такого матраца:

  • Повна безпека для користувачів. На ньому можете спокійно спати і не боятися, що всередині є токсичні речовини.
  • Матеріал добре пропускає повітря, і ви зможете комфортно відпочивати в будь-яку погоду.
  • Прийнятна вартість дозволяє кожному придбати основу для сну.
  • Сам матеріал легкий, так що складнощів під час транспортування не виникає. Деякі моделі можна згорнути, але це повинно бути вказано на упаковці виробника.

Крім позитивних моментів варто ознайомитися з недоліками, щоб потім не пошкодувати про своє рішення.

мінуси:

  • Слідкуйте, щоб на виріб не потрапляли прямі сонячні промені. Це негативно позначається на матеріалі. Особливо це стосується випадків, коли ви вирішили просушити матрац без чохла на балконі.
  • У порівнянні з іншими матеріалами пінополіуретан має найменший термін експлуатації. Через тривалу навантаження матеріал швидко руйнується і втрачає свої властивості.
  • ППУ має такі властивості, що добре вбирає вологу. Для наповнювача така характеристика не зовсім підходить.
  • Є ще складності в догляді. Самостійно ви не впораєтеся і потрібно звертатися за допомогою до фахівців.

Як же краще вчинити?

Зрозуміло, що у виборі матраца ви самі приймаєте рішення. Щоб не наробити помилок, орієнтуйтеся на такі чинники:

  • хто буде на матраці спати;
  • вага людини і його стан здоров'я;
  • як часто будете спати на поверхні.

Для тривалого і постійного використання пінополіуретан не зовсім годиться. Він прекрасно підходить на дачу і в гостьову кімнату. Як тимчасовий варіант також згодиться.

Для інших випадків пошукайте в інтернет-магазині Barin матраци з натуральних наповнювачів. Тут знайдете варіанти на будь-який бюджет. Якщо в чомусь сумніваєтеся, проконсультуйтеся з менеджерами. Забезпечте собі і рідним комфортний відпочинок на довгі роки.