Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Купити матрац?
31.07.2015

Трішки історії

Історія появи матраца в домашньому побуті людини сягає своїм корінням в глибоку старовину. Першими предками сучасної матраца були шкури тварин або гілки і листя дерев. Згодом ці примітивні постіль трансформувалися в пухові перини і матраци.

Вибір наповнювачів для матраців був небагатий на протязі довгого часу. Бідні верстви населення використовували солому, а більш заможні - пух-перо. Але час минав, з'являлися все нові і нові види наповнювачів. Змінювався і зовнішній вигляд матраца. І тепер перед сучасною людиною стоїть складне завдання вибору - як купити матрац і не помилитися у виборі?

Матраци, які вони?

Щоб зрозуміти основні критерії класифікації матраців, нам слід ретельно вивчити їх "внутрішній світ". Внутрішня частина матраца може бути з залежними і незалежними пружинними блоками, а може і зовсім бути без пружин, а ось наповнювач в матраці присутній завжди.

На сьогоднішній день найпопулярнішим і ортопедично виправданим з точки зору ефективності вважається матрац з дрібними незалежними пружинами. Якщо вам вдасться купити матрац з часто розташованими пружинами, які чудово обтікають контури вашого тіла, то це дозволить м'язам максимально розслабитися, а хребту прийняти правильне положення. Тому, якщо вас сильно турбують болі в спині, вам неодмінно слід купити матрац з високими анатомічними властивостями.

Наповнювачі та їх види

Серед наповнювачів для ортопедичних матраців найбільш популярні латекс, кокосова койра, шерсть. Відмінно тримають марку матраци з ефектом пам'яті memory. Практично всі вони гіпоалергенні і комфортні в експлуатації. Щоб придбати матраци в Києві, вам досить відвідати будь-який меблевий магази або просто зробити замовлення онлайн по інтернету. Головне визначитися зі своїми бажаннями і бюджетом.