Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Кому лучше всего подойдет кровать-чердак?
Кому найкраще підійде ліжко-горище?
24.04.2017

Всім відомо, що батьки своїм дітям намагаються дати тільки найкраще. На особливу увагу батьки приділяють облаштуванню кімнати для дитини, в тому числі і дитячого ліжка. Як правильно організувати простір, якщо місця мало?

Займаючись облаштуванням дитячої, більшість зазнають труднощів: забезпечити малюка зручним спальним місцем або ж організувати простору ігрову зону. І те, і інше дуже важливе, але доводиться вибирати, так як не всі можуть похвалитися великим простором. Тому доводиться шукати альтернативні варіанти. Для таких випадків і була придумана ліжко-горище для дітей різного віку.

Чому так популярна двоповерхове ліжко-горище?

За своєю конструкцією нагадує двоярусну модель. Тільки тут на першому рівні не спальне місце, а робочий стіл, система зберігання або ж ігрова зона. Зона відпочинку знаходиться зверху. Щоб до неї дістатися, до основи прикріплена сходи.

За рахунок цього максимально задієте простір в кімнаті. До того ж такі меблі виглядає незвично і стильно.

Як підібрати модель?

Багато батьків відчувають страх перед такими меблями. Адже малюкові доведеться щодня підніматися по сходах, а раптом він з неї впаде, а якщо це станеться вночі. У зв'язку з цим деякі відмовляються від подібного варіанту на користь класичних. І дарма. Адже виробники зробили ліжка безпечними, що вони підходять навіть маленьким.

Які існують пропозиції?

  • для малюків від 2 років;
  • для хлопців від 5;
  • для підлітків.

1. Для самих маленьких спальне місце розташовується на найнижчому рівні. Максимальна висота до 100 см. Це продумано для безпеки. Внизу тут знаходиться зона для ігор або ж шафа. Також пропонуються моделі з висувними елементами. Це дуже зручно. Так письмовий стіл без проблем сховається, і не буде захаращувати прохід.

Сходи тут широка. Найчастіше це зручні сходинки, які є частиною системи зберігання.

2. Дітям від 5 років пропонують моделі з висотою на мінімальному рівні 1,3 м. Під ним ховається шафа або письмовий стіл. У більшості випадків віддають перевагу останньому. Так як потрібні меблі, щоб робити уроки.

3. Окремо виробники подбали про підлітків. Для них пропонують варіант з висотою 1,8 м. На відміну від дитячих моделей він виконаний в більш спокійних тонах. Нижня частина повністю продумана. Тут відмінно поміщається комп'ютерний стіл, ящики для всяких дрібниць. Окремо може бути акуратний шафа.

Які ще критерії важливо враховувати в ліжках?

Зрозуміло, що меблі купується не на один рік користування. Так що до її вибору варто підійти серйозно. Під час покупки звертайте увагу ось на такі два критерії:

  • матеріал виготовлення;
  • оформлення.

Для виробництва використовують різні матеріали виготовлення. Але якщо є така можливість, то віддайте перевагу натуральній деревині. По-перше, це безпечно. По-друге, дерево має тривалий термін служби і навіть через багато років не втратить зовнішній вигляд.

Що стосується оформлення, то враховуйте вік дитини та її переваги. Для маленьких вибирайте яскравий дизайн з улюбленими казковими персонажами. Що стосується підлітків, то їм більше підійдуть спокійні відтінки. Дизайн не повинен сильно відрізнятися від дорослого.

Займаючись оформленням кімнати, постарайтеся відходити від колишніх стереотипів, особливо в виборі меблів. Купіть сучасні і компактні ліжка. Подаруйте дитині стильне і функціональне простір.