Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Кому идеально подходит беспружинный жесткий матрас?
Кому ідеально підходить безпружинний жорсткий матрац?
22.05.2017

Напевно, у кожного в житті хоч раз були відчуття тотальної втоми. І єдине бажання, яке виникало, швидше дістатися до ліжка і лягти на неї.

Як вже зрозуміло людина намагається зробити все, щоб облаштувати максимальний комфорт в спальні. Підбирають меблі, набувають всякі милі дрібнички, щоб створювали затишок. Але найголовніше, це вибрати правильний матрац. Для багатьох цей вибір перетворюється в суще покарання. Вони не знають чому віддати перевагу. Може придбати безпружинний жорсткий матрац або ж він буде занадто незручним? А може навпаки вибрати м'який?

Як знайти свою модель?

Така величезна кількість питань виникає через те, що, напевно, кожен чув від бабусі, що чим жорсткіше основа, тим для хребта краще. Тільки в деяких випадках це дійсно потрібно, у всіх інших ситуаціях основа може завдати непоправної шкоди.

Деякі роблять висновок, що необхідно купувати досить м'яку поверхню. Але це теж не вихід із ситуації. Ви наносите собі точно таку ж шкоду. Хребет буде знаходитися в неприродному положенні: занадто зігнутий. Звідси можуть з'явитися болі та інші проблеми.

На що слід звернути увагу в матрацах без пружин?

Жорсткість безпосередньо залежить від віку і стану здоров'я людини. Виробники виділяють три основних типи основи:

  • м'яка;
  • середня;
  • жорстка.

Тепер більш детально про кожну з них.

1. М'які моделі використовують вкрай рідко. Їх рекомендують купувати людям, чия вага не перевищує 55 кг. Також їх можуть рекомендувати людям після 50 і тим, у кого є захворювання в поперековому відділі.

2. Середній варіант вважається найбільш поширеним. Його вже рекомендують купувати дітям від 3 років і практично всім дорослим (якщо звичайно немає проблем з надмірною вагою).

3. Що стосується жорстких, то вони є обов'язковими для дитини до 3 років. Адже тут хребет ще несформована і його потрібно правильно підтримувати. А так як малюк велику частину часу проводить в ліжечку, то це правило не варто ігнорувати.

Також його замовляють для людей з надмірною вагою. За рахунок пружної основи хребет не буде прогинатися. Подібні вироби потрібні і для тих, хто має проблеми з поставою.

З усього перерахованого вище можна зробити один висновок: якщо немає ніяких проблем зі здоров'ям і у людини середня комплекція, то він може без побоювання замовляти моделі з середніми характеристиками. Коли є якісь відхилення, то краще перестрахуйтеся і порадьтеся з лікарем.

Які матеріали використовуються в безпружинних матрацах?

Залежно від ступеня жорсткості використовують і різні матеріали:

  • кокосове волокно;
  • латекс;
  • пінополіуретан.

Іноді використовуються в поодинці. Так з кокосового волокна виходить пружна поверхня, а з латексу або пінополіуретану - м'яка. Якщо їх скомбінувати, то виходить середній варіант. Вибираючи наповнювач, переконайтеся в тому, що він натурального походження. Адже крім проблем з хребтом можете ще заробити і алергію.

Здоровий і комфортний сон - важлива складова життя людини. То чи не позбавляйте себе нормального відпочинку. В інтернет магазині Barin представлена величезна кількість товарів, щоб подарувати вам комфорт і затишок на довгі роки.