Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Когда нужно менять матрас
Коли потрібно міняти матрац
17.07.2018

Зручне спальне місце запорука здорового сну. Це залежить від ліжка і матраца. Адже неправильно підібраний вид і тип жорсткості здатний перетворити відпочинок на тортури.

Дуже важливо пам'ятати, що на самому початку покупка матраца повинна йти разом з ліжком. Адже так легко помилитися з розмірами або висотою. Щоб потім не їздити і не міняти виріб, заміряйте всі заздалегідь.

Але покупка не відбувається на вічне користування, матрац потрібно періодично міняти. У кожного матраца є свої терміни придатності. І по їх закінченні, необхідно задуматися про покупку нового. Адже вм'ятини і пролежні не сприятимуть здоровому сну. Детский матрас Elis

Коли необхідно міняти матрац

  • При утворенні невеликих пролежнів досить купити топпер. Він прекрасно виправить нерівність поверхні, і додасть м'якості або жорсткості при необхідності.
  • А ось при більш значних дефектах (глибокі пролежні і виступаючі пружини) без заміни не обійтися. Тут навіть топпер не зможе виправити ситуацію. У разі освічених глибоких вм'ятин не зможе їх повністю закрити, а виступаючі елементи з часом зашкодять оббивку не тільки в основному матраці, але і в Топпер. І ви знову зіткнетеся зі старою проблемою заново.
  • Середній термін служби матраців - 8 років. Після чого необхідно купувати новий. Адже за таку кількість часу там скупчилися пилові кліщі та інші хвороботворні мікроорганізми (якщо тільки у вас не латексний матрац). До всього іншого, зношується і наповнювач.

Як вибрати матрац?

Дивимося на тип конструкції

Матраци бувають пружинними і безпружинні.

  • Пружинні також зустрічаються з залежним і незалежним блоком. Класичні пружини переплітаються між собою, а ось більш сучасні моделі - кожен з елементів йде в окремій обмотці (своєрідному склянці з тканини). Більш зручним варіантом вважаються матраци на незалежних пружинах.
  • Безпружинні - це блок натурального або штучного походження. Сюди також входять надувні і водяні.

внутрішній матеріал

Він буває двох типів - натуральний штучний.

Більш довговічними вважаються матраци з натуральним наповнювачем. Власне, коштують вони дорожче штучних аналогів. До них можна віднести: кокосова койра, натуральний латекс, морські водорості, кінський волос і кактусова койра.

Штучні варіанти теж хороші, вони дозволяють зробити якісні і бюджетні матраци. Крім того, вони гіпоалергенні. Наповнювачі бувають таких видів: пенополіурітан, халлофайбер, біококс і штучний латекс.

ступінь жорсткості

  • М'які. Цей варіант підійде людям з невеликою вагою, а також тим, хто страждає на захворювання попереку.
  • Середньої жорсткості. Основа для більшості.
  • Жорсткі. Їх слід придбати людям з великим індексом маси тіла, а також тим, де є проблеми з хребтом.

Зручний матрац - гарантія комфортного сну і прекрасного самопочуття. Міняйте матрац вчасно, і ви ніколи не будете знати проблем зі сном. У нашому інтернет-магазині Barin широкий асортимент моделей для самих вибагливих покупців. Так що визначтеся з головними характеристиками і можете сміливо приступати до покупки.