Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Каким бывает диван? Знакомимся с основными разновидностями мебели
Яким буває диван? Знайомимося з основними різновидами меблів
04.03.2024

Серед усіх м'яких меблів диван має найбільший попит. Це центральне місце відпочинку у будь-якій кімнаті. На нього відразу падає погляд, коли входите до кімнати. Звісно до вибору підходять з усією відповідальністю, щоб він довго прослужив і був окрасою кімнати.


Сучасний асортимент постійно розширюється, тому у вас не виникне складнощів. Тим більше, що надається стільки різних моделей, аж очі розбігаються. Вам лишається в них розібратися, щоб підібрати найкращий варіант.

На які різновиди звернути увагу?

Багато користувачів не можуть зрозуміти, чому виникають такі питання. Хіба представлені моделі відрізняються чи мають різне призначення? Це не зовсім так. Призначення одне – комфортний відпочинок. А ось щодо особливостей, то є деякі відмінності в конструкції. Відповідно вам потрібно подумати, якому варіанту віддати перевагу.

Класичний диван

Це один із найпоширеніших варіантів. Наявність підлокітників та спинки створює максимум комфорту. До того ж тут часто є різні подушки.Класичні дивани Barin House


Його можна підібрати як для маленької, так і для великої кімнати. Прямі або кутові моделі повністю у вашому розпорядженні. Що стосується кількості місць для сидіння, то в більшості випадків розраховані на 3, але може бути значно більше.


Якщо розбиратися в оформленні, то багато хто віддає перевагу моделям без надмірностей. Також можете знайти моделі з полицями, куди можна скласти різні речі. Наприклад, пульт від телевізора, газети. А ще можете поставити чашку з чаєм. Деякі звертають увагу на дивани із вбудованим невеликим баром.

Диван-ліжко

У складеному стані це звичайні м'які меблі для денного відпочинку. Якщо розкласти, це повноцінне спальне місце. Його можна використовувати постійно чи це буде гостьовий варіант.


Залежно від призначення вам необхідно визначитися з механізмом трансформації. Якщо говорити про конкретні приклади, то «Акордеон», «Дельфін», «Викочування» або «Єврокнижка» чудово підходять для постійного використання. Вони дуже надійні та витримують значне навантаження. Щодо систем для гостьових варіантів, то вони можуть бути будь-якими. Вам варто заздалегідь почитати особливості кожного механізму, щоби потім не виникало проблем.


До того ж не забудьте про ортопедичну основу. Вона потрібна для правильної підтримки хребта під час сну. Пружинний блок і зверху шар з іншого наповнювача чудово впораються зі своїм завданням. Головне, щоб для наповнення використовували пружний матеріал, який може тримати форму.

Софа

Це один з популярних різновидів м'яких меблів, які родом зі східних країн. Її головна особливість у широкому та жорсткому сидінні. Крім того, підлокітники та спинка мають однакову висоту. Що стосується оформлення спинки, то вона може бути лаконічною або з різноманітними елементами. Також варто зазначити розмір меблів. Вона не така громіздка, на відміну від дивана.


Найчастіше софа використовується тільки для денного відпочинку. Тут може зручно розміститися кілька людей. Є й багатофункціональні варіанти, де виробники подбали про механізм трансформації спального місця.Диван розкладний Barin House

Тахта

Це дуже широкий диван, де немає спинки. Іноді вона може бути присутня, тільки досить низька. Крім того, тут можуть бути передбачені підлокітники.


Такі меблі чудово підходять для сну. На відміну від дивана, спальне місце не має стиків, що робить відпочинок більш комфортним. Крім того, тут не передбачений механізм трансформації, тому вам не потрібно докладати жодних зусиль.


Кожен з цих різновидів м'яких меблів має свої особливості. Вам потрібно добре продумати всі тонкощі, щоб вибрати відповідний варіант.

Як вибрати м'які меблі?

Щоб диваном було зручно та комфортно користуватися, вам варто дати відповіді на такі запитання:


  • Призначення меблів. Більшість бажає придбати їх для забезпечення денного відпочинку. Тут можна посидіти із сім'єю чи друзями. Якщо виникає потреба в спальному місці, то вирішіть, як часто будете ним користуватися.

  • Де ставитимете. Для вітальні найчастіше купують традиційний диван. Він може вписатись в оформлення різної кімнати. Також можна зустріти софу. Що стосується тахти, то її можна поставити у дитячій чи спальні.

  • Розмір кімнати. Хоча м'які меблі і вважаються центральним об'єктом у кімнаті, вони не повинні захаращувати простір. Тут ще має залишитися місце для інших предметів інтер'єру. Якщо купуєте розкладний диван, то враховуйте його розміри у складеному та розкладеному стані. Порада: намалюйте план розміщення меблів, щоб легше було орієнтуватися.

  • Оформлення. Дивани можуть бути оформлені у класичному чи сучасному стилі. Все залежить від інтер'єру приміщення. Крім цього не забувайте про основний колір. Меблі можуть бути нейтральних або яскравих відтінків. Вони повинні гармоніювати з рештою кольорів. Вони можуть бути в схожій гамі або відрізнятися.


Заздалегідь продумавши елементарні рекомендації, можете підібрати диван для різних приміщень. Разом з Barin House створіть атмосферу затишку та комфорту.