Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Какие бывают разновидности матрасов? Узнаем больше информации о них
Які бувають різновиди матраців? Дізнаємося більше інформації про них
07.03.2024

Сон - це необхідність для дорослих та дітей. Від того, наскільки добре відпочинете, залежить бадьорість та енергія на весь день. До того ж це ваше самопочуття. Адже ніхто не хоче потім прокидатися з болем у спині чи шиї.


Основне завдання - підібрати відповідний матрац, який буде відповідати всім вимогам. У сучасному асортименті представлено багато різних моделей. Кожна з них має значення. Вам потрібно розібратися в них, щоб потім підібрати найкращий варіант.

Які бувають типи матраців?

Досить багато користувачів не розуміють, чому варто задаватися цим питанням. Адже вони хочуть придбати основу для сну. А це означає, що в асортименті представлені лише такі варіанти. Але це зовсім не так.


Сучасний асортимент досить великий. Відповідно, кожен різновид має свої особливості, з якими потрібно ознайомитися.

Ортопедичні

Це найпоширеніші матраци. Їх купують для повсякденного та тривалого користування. Головне завдання – правильна підтримка хребта під час сну. Основа адаптується під усі вигини тіла, що дозволяє розслабитися та нормально відпочити.Протипролежневий матрац Barin House


Ортопедичні основи можуть бути пружинними або безпружинними, з натуральним чи штучним наповненням. Кожен із цих варіантів має свої особливості. Щоб підібрати для себе відповідну основу, слід дати відповіді на такі питання:


  • Хто тут спатиме? Дорослі та діти повинні спати окремо. Відповідно і матрац підбирається під кожного з них.

  • Ріст та вага сплячих. Чим більша вага людини, тим жорсткішою має бути основа. Для людей із невеликою вагою підходять м'які основи. Якщо вам потрібно підібрати матрац для пари з суттєвою різницею у вазі, то варто оформити індивідуальне виготовлення.

  • Захворювання. При одних хворобах лікарі рекомендують спати на твердій поверхні, в інших ситуаціях має бути м'яка основа. Щоб не нашкодити здоров'ю, не завадить проконсультуватися з фахівцями.


Вам потрібно чітко продумати багато моментів, щоб потім могли спокійно відпочивати.

Протипролежневі

Це спеціальні медичні матраци, які купують для лежачих хворих. Головне завдання таких основ – запобігти появі пролежнів.


Якщо хворий тривалий час лежатиме на звичайному матраці, то такої проблеми не уникнути. Просто його шкіра буде тривалий час притиснута до однієї поверхні. У зв'язку з цим хворому показана зовсім інша основа. Суть протипролежневого матраца полягає в тому, що за допомогою компресора в певні частини виробу по черзі вдувається і видувається повітря. Відповідно шкіра не довго стикатиметься з поверхнею.


Якщо розбиратися в різновидах, то виділяють такі види:

  • комірчастий;

  • трубчастий.


До того ж вони можуть бути з обдуванням або без.Тонкий матрац Barin House


Увага: протипролежневі матраци заборонені для хворих, яким категорично протипоказаний рух. Наприклад, при тяжких травмах хребта. Також можуть бути інші протипоказання. Перед покупкою вам необхідно порадитись із лікарями.

Тонкі

Багато хто їх ще знає під назвою «топер». Від класичних матраців ці основи відрізняються висотою. Вона не перевищує 10 см. Головне призначення таких виробів – доповнення до основного спального місця.


Якщо розумітися на причинах покупки, то можна виділити такі моменти:


  • На поверхні матраца чи дивана з'явилися невеликі вм'ятини, які впливають якість сну. До того ж топер стелять на диван, щоб приховати стик між його половинками.

  • Основа в хорошому стані, але вам потрібно змінити її жорсткість. Вам потрібно ознайомитись із наповненням тонкого матраца. Кокосове волокно, латекс, пінополіуретан – це один із найпопулярніших наповнювачів. Залежно від вибраного матеріалу можете зробити основу м'якшою або жорсткішою.

  • Топер можна використовувати як додаткове спальне місце в літній час. Його можна легко розстелити на підлозі. Також його можна використовувати для ігор з дитиною або занять спортом.


Вибираючи тонкі матраци, ви повинні уважно ознайомитися з усіма його особливостями. Наприклад, одні топери можна скручувати. Тільки це має бути передбачено виробником. Інші в жодному разі не можна скручувати, щоб не пошкодити наповнювач.


У великих каталогах представлено багато різних матраців. Кожен має свої особливості, тому вам потрібно чітко вирішити з призначенням основи. Разом з Barin House зможете підібрати відповідний варіант, який буде відповідати всім стандартам якості.