Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Який матрац вибрати? Боннель або Покет ...
15.04.2013

Який матрац вибрати? Боннель або Покет ...
Отже, давайте поговоримо на тему матраців! Коли ми задаємося метою придбати новий матрац (Київ), ми часто стикаємося з питанням «А який саме?». І тут перед нами відкривається океан різноманітності: м'які, жорсткі, середньої жорсткості, односторонні, двосторонні, безпружинні, з пружинними блоками «Боннель» і «Pocket Spring», з різноманітними ефектами і прібомбасов ... І що ж вибрати?
Давайте розбиратися разом! І почнемо ми з основи, тобто серця - пружинного блоку.
Як я вже згадувала, пружинний блок буває: «Боннель», де кожна з пружинок щільно з'єднана зі своєю сусідкою утворюючи єдиний блок, внаслідок чого і вийшла назва «залежний пружинний блок» і «Pocket Spring», де кожна пружинка одягнена в індивідуальний чохол, завдяки чому вони один від одного не залежать.
А тепер, більш докладно про кожен! Наша стара добра «Боннель», зарекомендувала себе дуже давно, ще в районі 1890 року. Прапрадедушкой нинішніх блоків, був матрац пронизаний спеціальними трубками, по яких циркулювала повітря, що скорочувало освіту і розмноження шкідливих для людини запахів і мікроорганізмів, і це було нововведенням в матрацах того століття, адже раніше, матрацом, було ложе, усипане сіном, листям, гілками і накрита шкурою тварини, і при відсутності вентиляції, та волога яка накопичувалася в матраці, а так як це були або рослинного, або тваринного походження наповнювачі, то ця органіка починала просто на просто гнити ... Ну, це те що стосується історії, а ось з технічної точки зору, справа йде не багато інакше! Пружинки бувають п'яти і чотирьох виткові, робляться вони зі спеціальної міцної сталі і на один квадратний метр можуть значитися від 104 до 190 штук. Від цієї кількості залежить не тільки жорсткість матраца, але і його довговічність. Так само, такий пружинний блок, може бути укріплений металевим каркасом, що додасть збільшення служби. Бонель є прекрасною бюджетною моделлю пружинного блоку для матраца!


Але прогрес не стоїть на одному місці і вже в 1900 році, Джеймс Маршалл, винайшов новий пружинний блок, більш вдосконалений - «Pocket Spring». Думаю, розповідати про «бабусь» і «дідусів» Покета не буду, адже вони є темі ж що і у бонелькі (посміхаюся), а відразу перейдемо до технічного моменту! Що ж змінилося в новому пружинному блоці? А змінилося не багато, багато - принцип з'єднання між пружинками! Кожна пружинка поміщена в кишеньку, кишеньки зшиваються між собою, утворюючи єдиний блок. Індивідуальне відміну такого з'єднання полягає в тому, що навантаження на матрац, впливає точковим шляхом ... Хочу відразу запитати, як Ви думаєте, яка частина тіла, у нас найважча? І напевно все відповіли - попа! І це буде правильно! Найважча у нас - попа, після, йде грудний відділ, ікри і вже потім - голова! Тобто в районі голови, на пружинки буде діяти менший тиск, ніж в районі стегон. І тому, завдяки такій конструкції «Pocket Spring», вага тіла розподіляється рівномірно по матрацу. Але не все так просто! Виявляється, що покет, ділиться на кілька видів. Всі вони відрізняються один від одного кількістю пружинок на 1 кв.м. Незалежний пружинний блок має від 250 до 2 000 штук. Різна кількість пружин - різна жорсткість, різна ступінь ортопедичності. Тобто чим більше пружинок на один квадратний метр - тим краще матрац повторює контури тіла людини! Але не варто забувати про те, що підбір матраца здійснюється з індивідуальними особливостями організму і потреб людини!
Приємних, корисних і правильних покуок!
З повагою інтернет-магазин «Пан», Матасова Алена!