Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Какие есть в продаже детские матрасы
Які є в продажу дитячі матраци
18.12.2018

З перших днів життя малюка люблячі батьки намагаються оточити його турботою і створити комфортні, безпечні умови. Дитяче ліжко - річ, якої варто приділити особливу увагу, адже саме там дитина буде проводити більшу частину часу, набираючись сил для нового дня.

Більшість підприємців розуміють, що продаж дитячих матраців - справа відповідальна і вибирають надійних виробників, але є й ті, хто співпрацює з сумнівними фірмами. Давайте ж разом дізнаємося, як відрізнити якісний виріб від поганого.

Матеріал зовні і всередині

Перше питання, з яким потрібно розібратися - яким повинен бути матрац для дитини: жорстким або м'яким?

Все залежить від віку. Дітям до 3 років педіатри радять підбирати матраци без пружин, з натуральним наповнювачем, наприклад, з сизалем або кінським волосом. У віці від 3 до 7 років дитині краще спати на матраці середньої жорсткості. Для школярів вже можна придбати ортопедичний пружинний матрац, який буде сприяти підтримці правильної постави.

Лідируючі місця серед наповнювачів для дитячих матраців займають:

  • Кокосова койра - повністю натуральний, гіпоалергенний, еластичний, повітропроникний матеріал.
  • Латекс - зроблений з соку гевеї, відрізняється зносостійкістю, екологічністю, абсолютної безшумністю, стійкістю до розвитку бактерій і накопичення пилу.
  • Пінополіуретан - хоч це матеріал синтетичного походження, він абсолютно нешкідливий для дітей, гіпоалергенний, вологостійкий і нетоксичний.

Крім наповнювача важливо підібрати хороший чохол, який витримає багаторазове прання, буде м'яким і приємним на дотик.

Найчастіше виробники використовують натуральний хлопок (бязь), оскільки він міцний, забезпечує хорошу вентиляцію, легко стирається, швидко сохне і не викликає алергії. Другий у списку - високоякісний несинтетичних трикотаж.

Чохли для дитячих матрациків застібаються на блискавку, кнопки, липучки. Принципової різниці тут немає.

Розміри вироби і вартість

Зверніть увагу на розміри дитячого матраца, особливо якщо придбали нестандартну ліжечко, до якої виробник вказує рекомендовані параметри.

Що стосується ціни, не варто відразу вибирати найдорожчий виріб, керуючись принципом «дорого - якісно», деякі магазини ставлять занадто велику накрутку або ж це імпортний товар, який нічим не краще вітчизняного. Уважно дивіться на характеристики матраца, наявність знаків відповідності стандартам якості. Не бійтеся задавати консультантам всі ваші запитання, адже мова йде про найцінніше - дітей.

Підіб'ємо підсумки, вибираючи дитячий матрац, звертайте увагу на:

  • жорсткість;
  • матеріал наповнювача і чохла;
  • висоту, ширину і довжину вироби;
  • наявність сертифікатів якості.

Вдалих покупок!