Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как выбрать кровать? Придерживаемся основных рекомендаций
Як вибрати ліжко? Дотримуємося основних рекомендацій
19.03.2024

У спальні чи дитячій головне місце займає ліжко. На нього відразу впаде погляд, коли ви входите усередину. Відповідно вона має бути прикрасою приміщення. До того ж не варто забувати про якість меблів. Адже ви хочете ними користуватися тривалий період.


Серед представленого асортименту ви зможете без проблем знайти ліжко, яке закриє всі потреби. Для цього потрібно виділити час, щоб у них розібратися та вибрати відповідний варіант.

Які бувають різновиди меблів?

Сучасний асортимент дивує навіть найвибагливіших користувачів. Це дозволяє підібрати найкраще спальне місце для дорослих чи дітей. Якщо детальніше розбиратися в різновидах, можна виділити кілька популярних моделей:


  • Дитячі. Для новонароджених часто вибирають колиску. Закруглені та невеликого розміру забезпечують малюкові комфорт на кілька місяців. Далі йому стає тісно. Багато батьків відразу купують ліжечко, яким можна користуватися кілька років. Тут можна піднімати/опускати борти. У деяких навіть регулюється висота дна. Для старших можна вибрати спальне місце лише з одним невеликим бортиком.

  • Дорослі. Ліжка можуть бути односпальними, полуторними або двоспальними. Вони відрізняються шириною. Ви можете підібрати потрібний варіант залежно від того, хто тут спатиме і яка площа кімнати.

  • Двоярусні. Такі меблі часто купують у кімнату, де обмежена площа. Два спальних місця розташовуються одне над одним. Щоб забратися на другий поверх, тут є драбина або сходи.

  • Ліжко-горище. Тут також спальне місце знаходиться на другому ярусі. А ось знизу тут може бути робоче місце, система зберігання або додаткова зона відпочинку.Дитяче ліжко Barin House

  • Ліжко-трансформер. Якщо говорити про дитячі меблі, то таке ліжко можна трансформувати під потреби малюка. Наприклад, це колиска та пеленальний стіл. Потім це просторе спальне місце на кілька років, де можна опускати/піднімати борти.


Зрозуміло, що це далеко ще не всі представлені варіанти. Їх існує значно більше, тому вам вдасться підібрати потрібні меблі.

Що варто врахувати під час пошуку ліжка?

Оскільки меблі вважаються центральним об'єктом у кімнаті, то їх вибору потрібно приділити особливу увагу. Зокрема, вам не завадить визначитися з такими критеріями.

Розмір

Ви повинні чітко розуміти, хто тут спатиме. У дорослих та дітей має бути своє ліжко. Для одного ви можете вибирати будь-які варіанти. Що стосується пари, то мінімальна ширина на одного 70 см. Тут ви повинні враховувати, наскільки любите простір під час сну.


Не забувайте орієнтуватись на площу кімнати. Ліжко не повинно зайняти весь простір. Тут ще має залишитися вільне місце.

Використані матеріали

  • Дерево вважається класикою. Цей матеріал вважається безпечним, довговічним та екологічним. Якщо говорити про породу дерева, яку найчастіше використовують, то це дуб, ясен чи бук. Вільха та сосна вважаються більш бюджетними. Також можуть бути інші породи дерева. Дерев'яні вироби виглядають презентабельно та красиво.

  • Метал теж має попит. Такі меблі виглядають стильно та сучасно. Одні користувачі вибирають лаконічні, а інші звертають увагу на моделі з кованим узголів'ям. Придбані меблі довго прослужать і вважаються максимально безпечними.

  • ДСП. Це бюджетний матеріал, який за своїми характеристиками трохи поступається дереву. Його термін служби буде трохи меншим. Щодо зовнішнього вигляду, то ліжка виглядають бездоганно.

  • Тканина чи шкіра. М'яке узголів'я або навіть весь каркас додає максимум затишку та комфорту. Ви комфортно можете почитати книгу чи дивитися фільм. Ви не торкатиметеся холодного каркаса.

Форма меблів

Більшість користувачів віддає перевагу прямокутним варіантам. Їх легко підібрати для різних кімнат. Навіть для невеликих приміщень знайдете відповідні меблі.


Що стосується квадратних, то вони габаритніші. Зрозуміло, їх варто вибирати для просторої спальні.Двоярусне ліжко Barin House


Якщо говорити про незвичайні форми, то багато хто звертає увагу на овальні, квадратні або у вигляді хвилі. Кожен із цих варіантів виглядає досить незвичайно. Такі меблі варто підбирати для великих кімнат, оскільки вони займають досить багато місця.

Функціональні особливості

Багато користувачів вибирають просто зручне спальне місце. Вони не розуміють, навіщо шукати інші варіанти.


Якщо ви забажаєте, то можете звернути увагу і на більш функціональні моделі:


  • Наявність системи зберігання. Найчастіше вона ховається під спальним місцем. Багатьом у плані зручності користування подобаються висувні ящики. Їхня кількість залежить від розміру меблів та ваших уподобань. Є ще інший варіант – суцільний короб під матрацом. Щоб сюди скласти речі, треба підняти основу. У двоярусних ліжках ящики можуть бути під сходами.

  • Меблі-трансформери. Багато батьків купують подібні дитячі ліжка. Вони трансформуються під потреби дитини. Ними можна зручно скористатися кілька років. Також є такі моделі, які у зібраному вигляді нагадують шафу чи комод.

Оформлення

Ліжко вважається центральним об'єктом у кімнаті. Оформлення меблів повинне повністю збігатися з дизайном інтер'єру. Для початку визначтеся з основним стилем. Одні віддають перевагу класиці, а інші звертають увагу на сучасні варіанти. Що стосується основного кольору, це можуть бути пастельні або яскраві відтінки.


Виділивши час на основні критерії, ви зможете придбати якісне та стильне ліжко одночасно. З підказками Barin House зможете забезпечити комфортний сон на тривалий період.