Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как правильно почистить матрас? Придерживаемся элементарных советов
Як правильно почистити матрац? Дотримуємося елементарних порад
01.03.2024

Сон – це потреба для дітей чи дорослих. Від якості відпочинку залежить самопочуття та стан здоров'я. Відповідно, матрац повинен відповідати стандартам якості. До того ж спальне місце має бути у бездоганному стані.


Вам важливо приділяти увагу не тільки ліжку, але й стану матраца. Адже в процесі користування плям, неприємного запаху не уникнути. Щоб їх позбутися, поверхню потрібно чистити. Для цього слід дотримуватись рекомендацій, щоб спальне місце було в бездоганному стані.

Як правильно чистити матрац?

Як би ви не намагалися бути обережними, дотримувалися всіх рекомендацій, рано чи пізно стає питання про чищення поверхні. Адже від цього залежить не тільки комфорт, а й стан здоров'я. Ніхто не хоче шкодити собі. Відповідно, потрібно братися за прибирання. Далі детальніше розберемося з найпоширенішими проблемами.

Пил

У процесі користування матрацом появи пилу не уникнути. Чим більше користуєтеся основою, тим більше його буде. Дехто вважає, що він не завдає жодних проблем, але це не так. Пил – одна з найчастіших причин виникнення алергії, тому вам потрібно періодично чистити поверхню.Матрац Barin House


У цьому немає нічого складного. Покладіть на матрац вологу тканину з натурального матеріалу та вибийте всю поверхню. Якщо пилу досить багато, повторіть процедуру, використовуючи чисту тканину. Після дайте поверхні просохнути та потім застеляйте постіль.

Різні плями

Поява забруднень – ще одна поширена скарга. Як би ви не були обережними, плями можуть з'явитися. Як тільки забруднення з'явилися, їх слід негайно усунути. Так вони не встигнуть в'їстись у шари тканини і їх прибрати значно простіше.


Тепер можна детальніше розібратися в найпоширеніших плямах і як їх позбуватися:


  • Сеча. Ви можете використовувати розчин води й оцту. Також можете приготувати суміш із лимонного соку та солі. Все це потрібно втерти у поверхню. Далі все потрібно добре промокнути. Також не забудьте посипати пляму содою, яка прибере неприємний запах. Якщо виникне необхідність, то можете змити пляму порошком або іншими засобами для чищення.

  • Кров. Використовуйте для цього соду, перекис водню та трохи рідкого мила. Цю суміш потрібно розпорошити на забруднення та почекати кілька хвилин. Після можете запрати пляму.

  • Жуйка. Для початку скористайтеся льодом та обробіть забруднення. Після цього можете акуратно прибрати її, протріть брудне місце спиртом і все замийте.

  • Віск та парафін. Тут треба дочекатися, поки пляма застигне. Далі акуратно заберіть забруднення. Для цього можете використати тупий кінець ножа. Після цього попрасуйте забруднення через папір гарячою праскою і змийте.

  • Жирні плями. Їх потрібно обробити спиртом через промокальний папір. Далі все заперіть.


Ясно, що тут були перераховані далеко не всі забруднення, які випадково можуть з'явитися на вашому матраці. Як тільки таке сталося, то потрібно якнайшвидше їх прибрати. Відразу це зробити набагато швидше.Матраци Barin House

Неприємні запахи

У процесі тривалого користування або після деяких забруднень користувачі скаржаться на появу неприємного запаху. Від них допоможе позбутися розчин води та оцту. Ним потрібно обробити дуже забруднені місця. Потім їх замиваєте.


Також можете скористатися содою. Розсипте її по всій поверхні та дайте їй трохи полежати. Після цього зберіть все сухою ганчіркою. Якщо бажаєте, потім можете пройтися вологою.


Догляд за матрацом – це нескладний, але важливий процес. Це дозволить їм комфортно користуватися та зберегти бездоганний вигляд. Для цього навіть можете запам'ятати кілька простих рекомендацій:


  • Користуйтесь наматрацником. У разі забруднень його набагато простіше почистити. Ви його можете взяти та випрати. Для цього потрібно просто зняти наматрацник. Також ви можете без проблем замінити його, якщо виникне потреба.

  • Своєчасне чищення. Коли на поверхні з'явилися забруднення, їх треба відразу чистити. Це дозволить їх швидко видалити, щоб тут не залишилося жодних слідів.

  • Правильний догляд. Вам потрібно періодично перевертати матрац. Це дозволить йому продовжити термін служби та уникнути появи вм'ятин. До того ж ви можете почистити його від пилу.


Дотримуючись елементарних рекомендацій, ви зможете довго користуватися матрацом та забезпечите йому бездоганний стан. А Barin House завжди підкаже кілька хороших моделей для тривалого користування.