Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как правильно организовать внутреннее пространство шкафа?
Як правильно організувати внутрішній простір шафи?
02.12.2016

Немає такої людини, яка б не хотіла мати ідеальний порядок у своїх речах. Кожному хотілося, щоб всі предмети лежали на своїх місцях. Тому важливо мати в будинку зручну і практичну систему зберігання.

Це не означає, що необхідно замовити найбільший шафа. Так як порядку можна і не добитися. Головне не розмір конструкції, а її внутрішнє наповнення. Іноді навіть самі великі шафи-купе можуть бути зовсім незручним в користуванні, а правильно організована середня за розмірами система зберігання дозволяє зручно розмістити всі речі.

Природно, що кожен мріє про таку функціональних меблів. Мрія запросто може стати реальністю. Для цього необхідно лише правильно організувати внутрішнє наповнення шафи.

Список правил по організації шафи

Перший крок - питання, що цікавлять розміри

Вам необхідно чітко знати, скільки вільного простору готові віддати. Від цього безпосередньо залежать розміри меблів. Якщо квадратні метри дозволяють, то вибирайте кутові моделі. Тут є можливість розмістити максимальну кількість поличок і ящиків різних розмірів.

Ще варто враховувати один момент, як часто в будинку з'являються нові речі. Тому має бути достатня кількість вільного простору.

Позначте свої потреби

Вещи в шкафу Далі необхідно чітко згадати свій гардероб і виділити основні потреби. Зрозуміло, що любителем сорочок і класичних костюмів необхідно більше місця для їх зберігання. Якщо у вас занадто багато кофт і футболок, то потрібно багато зручних і містких полиць.

Щоб правильно і компактно розмістити речі, умовно розділіть всю систему на 3 зони:

  • верхня;

  • середня;

  • нижня.

На верхні полиці складайте речі, якими користуються найрідше. Бажано, щоб вони були досить місткими. Тут добре складати головні убори, сумки.

Найбільшою виходить середня зона. Вона призначається для одягу, що надягається найчастіше. Тут має бути кілька різних типів зберігання: полки, вішалки, висувні ящики.

Суть справи прекрасно підійде для взуття, великих сумок, валіз.

Не забувайте враховувати, скільки людина буде користуватися меблями. Від цього теж залежить внутрішнє наповнення.

Комплектуємо систему зберігання правильно

Щоб всі речі зберігалися правильно і зберігали зовнішній вигляд необхідно мати достатню кількість різноманітних секцій.

Що повинно бути в шафі:

  • Органайзер відділення для нижньої білизни;

  • полки для одягу;

  • секції з вішалками для довгих і коротких речей;

  • брючніци;

  • місце для взуття, аксесуарів;

  • полки для постільної білизни.

Нижня білизна, шкарпетки в ідеалі повинні зберігатися в окремій секції. При цьому їх не перемішують в купу, кожна річ має своє місце. В принципі одного ящика цілком вистачає.

Що стосується полиць, то їх має бути достатня кількість. Крім різних кофт і футболок, на них добре складати постільна білизна, покривала. Правда, для цих випадків гардероб повинен мати достатні розміри, щоб речі не м'яли.

Секції з вішалками розраховані не тільки на піджаки, але ще і на довгі сукні, пальто, костюми. Їх можете розташовувати, як вам зручно. Один з найефективніших способів розміщення короткого одягу один над іншим. У таких випадках необхідна додаткова штанга, щоб все було зручно діставати. Для брюк бажано відвести своє місце.

Окремо має бути секція для всіляких аксесуарів (прикраси, окуляри, годинник). Це ящик, який розділений на різні відділення. Також відведіть місце і для сумок.

Взуття найкраще ставити внизу або вішати на спеціальні кріплення. При бажанні можете задіяти верхні полиці для взуття в коробках.

Пам'ятайте, що тільки від вас залежить, наскільки зручною в користуванні буде система зберігання. Тому все ретельно зважте, не втрачайте жодної деталі. Так як шафа купується не на один рік користування, і кількість речей в ньому буде тільки рости.

Организация шкафа