Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Двох'ярусне ліжко: критерії вибору.
09.02.2014
Двох'ярусне ліжко - не тільки корисне, а цілком раціональне придбання. По-перше, це значна економія простору дитячої кімнати, додаткове місце для ігор і забезпечення особистого простору малюка. А по-друге, за твердженням психологів, таке ліжко сприяє гармонійному розвитку дітей.

Існує маса різноманітних і цікавих варіантів комплектації моделей двоярусних ліжок, які можуть бути оснащені і для однієї дитини, і для двох. Наприклад, на верхньому ярусі розташовується ліжко, а на нижньому - шафа і письмовий стіл. Для двох дітей нижній ярус може бути облаштований розкладним диваном.

Двоярусні ліжка прекрасно вписуються в будь-яку квартиру. Для двох дітей в просторій дитячої має сенс організувати два таких спальних місця з робочим куточком. У маленькій дитячій кімнаті таке ліжко стане справжнім подарунком для дітей, яким необхідно свій особистий простір.

Krovat-estella-duetGlav.jpg

Вибирати двоярусні ліжка необхідно з урахуванням наступних критеріїв:
  Міцність конструкції і висота бортиків
  Відстань між ярусами
  Безпека: наявність бортиків, обмежувачів та поручнів
  Матеріал, з якого ліжко виготовлена

Якщо говорити про критерії детально, то роблячи свій вибір, враховуйте не лише гарний зовнішній вигляд і функціональність двох'ярусної ліжка, але і її стійкість і міцність.
Меблі повинна бути міцною, ніжки товстими і стійкими, висота верхніх бортиків не нижче 30 сантиметрів, щоб ваша дитина була в безпеці. Що стосується висоти ярусів, то вона повинна бути такою, щоб і вашому малюкові і вам було комфортно сидіти на нижньому ярусі.

Крім того, вашому непосиді має бути максимально зручно, підніматися і опускатися по драбинці, заправляти ліжечко на верхньому ярусі. Драбинка повинна мати зручні поручні, а сама розташовуватися невеликим нахилом і приєднуватися до ліжечка з будь-якого боку.

Зверніть увагу, чи є бортики на верхньому ярусі або обмежувачі. Пам'ятайте про безпеку своєї дитини! Двох'ярусне ліжко повинна бути зроблена з екологічно чистого матеріалу, наприклад, з натурального дерева. Ідеальним варіантом буде бук або дуб, в крайньому випадку, з сосни. Не варто купувати металеву меблі, вона незручна і травмоопасна.