Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Домашние способы, как отбелить постельное белье
Домашні способи, як відбілити постільна білизна
07.11.2018

Вам теж знайома ситуація, що світла ліжко після деякого часу користування втрачає колір і починає жовтіти або сіріти. Що ж могло стати причиною? Начебто вчасно знімається і стирається. Так, і якість хороша.

Причина може ховатися в порошку або занадто жорсткій воді. Ще на це може вплинути занадто тривале зберігання в шафі. Що ж робити, щоб постільна білизна «Арія» знову стало безперечним? Давайте розбиратися разом.

способи відбілювання

Найпростіший варіант - придбати відбілювач. Ось тільки тут може бути все не так просто. Більшість коштів йдуть з використанням хлору, а це вельми агресивну речовину. Колір повернеться, ось тільки є ризик пошкодити тканину. Белье постельное Lona.jpg

Так що будьте уважними та ретельно читайте склад. Але буває так, що в будинку не виявилося відбілювача. Тоді можна скористатися підручними засобами.

сода

Це багатофункціональне речовина, яка здатна справлятися з різними плямами, видаляти сильні забруднення. А значить, колір теж здатне повернути.

  • Немає часу на замочування і кип'ятіння, просто під час прання засипте кілька ложок соди. Це допоможе впоратися з проблемою.
  • Для початку приготуйте розчин: 5 ложок соди, 2 нашатирю і 5 л води. В отриманому розчині замочіть білизна на кілька годин, а потім виперіть.
  • Якщо колір вже давно загублений, прокип'ятіть речі.

перекис

Ще одне відмінний засіб. Для приготування розчину беруть 4 ложки перекису і 2 аміаку. Все це розводять в 10 л води. Сюди на півгодини опускають вже випрані простирадла або наволочки і ще нагрівають до 70 градусів. Після процедур речі просто прополіскують.

мильні компоненти

  • Беремо чверть склянки порошку, перекис і кальциновану соду по 1 ложці, і розводимо в 5 л рідини. У розчині кип'ятимо білизна протягом півгодини. Не забудьте після прополоскати.
  • Є ще варіант: мило (порошок), нашатир і скипидар (1 ложка кожного) і 5 л води. Сюди опускаємо білизна на 12 годин.

Це найпоширеніші засоби, як повернути білизни колір. Ось тільки не поспішайте їх відразу використовувати. Ви знаєте, з яких матеріалів виготовлена ліжко? Переконайтеся, що речі з шовку, вовни або льону не постраждають. Це ж стосується і інших тканин.

Дотримуючись цих елементарних правил, куплене білизна в інтернет-магазині Barin House збереже бездоганний зовнішній вигляд і порадує тривалим терміном служби.