Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Что такое противопролежневый матрас? Основная информация об изделиях с медицинским предназначением
Що таке протипролежневий матрац? Основна інформація про вироби з медичним призначенням
10.03.2024

Хороший повноцінний відпочинок залежить від основи, де збираєтеся відпочивати. Вона повинна відповідати багатьом вимогам. Головне з них – наявність ортопедичної основи для підтримки хребта. Для здорових людей цього достатньо.


А ось для догляду за лежачими хворими потрібно створити особливі умови. Зокрема, необхідно зробити все, щоб уникнути пролежнів. Постійне перевертання не уберігає від виникнення проблеми. Використовуючи протипролежневий матрац, ви зможете забезпечити оптимальні умови для догляду за такими хворими. Такі основи є необхідністю для медичних установ та реабілітаційних центрів. Також їх потрібно мати в домашніх умовах, якщо хворий ще потребує такого догляду.

У чому особливість таких основ?

Пролежні - це дуже поширена проблема, яка з'являється у лежачих хворих. Вони виникають через тривалий тиск на певні ділянки тіла. Якщо періодично перевертати хворого, можна мінімізувати появу таких проблем. Тільки це складно та потрібно постійно перебувати з хворим.


Використання протипролежневого матраца значно полегшує процес. Його основне призначення – рівномірний розподіл навантаження на шкіру. З допомогою компресора почергово наповнюються повітрям чи здуваються певні частини основи. Це не дає шкірі тривалий час стикатися з поверхнею.


Крім основного призначення, варто відзначити ще такі моменти:Протипролежневий матрац Barin House

  • легкий масажний ефект;

  • покращення кровообігу.


З цим розібралися. Тепер важливо збагнути, кому підходить. Усі знають, що такі основи підходять людям, які лежать. Ось тільки варто розуміти, що є деякі протипоказання. Наприклад, при тяжких травмах хребта, коли категорично заборонено рухати хворих. Також можуть бути інші протипоказання. У зв'язку з цим необхідно порадитись з лікарем, щоб своїми діями ще більше не нашкодити хворому.

Які бувають різновиди матраца?

Всі представлені варіанти можна розділити на 2 великі категорії:


  • Комірчасті. Така основа складається з невеликих елементів. В них по черзі запускається чи спускається повітря. Як правило, це відбувається у шаховому порядку. Пам'ятайте, що в деяких моделях при поломці одного елемента виходять з ладу абсолютно всі. Вам варто поцікавитися якістю основи, щоб можна було користуватися нею тривалий час.

  • Трубчасті. Матрац складається з окремих трубок. Тут за допомогою компресора по черзі спускається або надується певна група трубок, що запобігає тривалому дотику шкіри до поверхні. У разі поломки однієї з трубок ви без проблем можете її замінити та далі користуватиметеся основою.


До того ж всі матраци можуть бути з обдуванням або без. Якщо говорити про моделі з обдуванням, то тут є спеціальні мікроотвори. Вони забезпечують циркуляцію повітря, що дає додатковий позитивний вплив на шкірний покрив.


Кожен із представлених типів матраців мають свої особливості. Вам варто їх уважно вивчити, щоб підібрати потрібний варіант.Протипролежневий матрац ціна Barin House

Яку основу вибрати?

Сучасний асортимент із виробами досить великий і постійно розширюється. При виборі вам варто орієнтуватися на два основні критерії:


  • Вага хворого. Якщо вона не перевищує 100 кг, то можна придбати комірчасті моделі. В інших випадках звертайте увагу на трубчасті.

  • Стан пролежнів. У хворого пролежні 1-2 стадії, то підходять комірчасті, пролежні 2-4 стадії - тільки трубчасті.


Крім цих пунктів не забувайте цікавитися розміром основи, матеріалами виготовлення. Хворому має бути достатньо місця. До того ж потрібно враховувати, що людину необхідно періодично перевертати, тому матрац повинен мати достатню ширину.


Що стосується матеріалу виготовлення, то від цього залежить подальший догляд та комфорт хворого. Поверхня не повинна парити. А ще вона має бути простою у догляді, що дуже важливо.


До того ж добре подумайте, на яку основу укладатимете протипролежневий матрац. Вона має бути у бездоганному стані, щоб виріб можна було нормально зафіксувати. Він не повинен рухатися або постійно зісковзувати.


Протипролежневий матрац – це необхідна основа для догляду за хворими, що лежать. Вам потрібно дотримуватись усіх порад під час вибору, а Barin House підкаже кілька хороших варіантів для тривалого користування.