Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Беспружинный или пружинный матрас: какой из них выбрать? Основные тонкости о каждом типе
Безпружинний або пружинний матрац: який із них вибрати? Основні тонкощі про кожен тип
27.02.2024

Якість сну безпосередньо залежить від основи, де відпочиваємо. Для тривалого та постійного користування важливо підібрати матрац, який буде відповідати всім стандартам. Головна вимога – оптимальна підтримка хребта. Це потрібно як дорослим, так і дітям.


Вам потрібно лише визначитися з моделлю. І тут у користувачів виникають складнощі, оскільки вони не знають, якій з них віддати перевагу. Безпружинний або пружинний матрац має свої особливості. Вам необхідно розібратися в цьому, щоб можна було придбати хороший варіант для тривалого користування.

Якому матрацу віддати перевагу: пружинному чи безпружинному?

Користувачі при огляді каталогу не бачать між основами ніякої різниці. А це означає, що можна купувати будь-яку. Тільки це помилкова думка і потім ви навіть можете пошкодувати про своє рішення. Відповідно вам потрібно розібратися в особливостях пружинних та безпружинних моделей.

Пружинні

Такі вироби поділяються на два основні типи:


Пружинний матрац Barin House

  • Bonnel. Тут усі пружини з'єднані між собою. Відповідно під навантаженням вони всі прогинатимуться. Це не дуже добре для тривалого використання. Оскільки навантаження нерівномірно розподіляється, то згодом тут можуть утворитися вм'ятини. Вам слід чітко стежити за цим. Також варто відзначити дуже прийнятну вартість. Ви без проблем можете організувати гостьове спальне місце.

  • Pocket Spring. Тут кожна пружина знаходиться в окремому мішечку. Це дозволяє рівномірно розподілити навантаження та забезпечити оптимальну підтримку хребта. Такі моделі ідеально підходять для тривалого та постійного використання. Щодо вартості, то вона вища у порівнянні з попереднім варіантом.


Пружинні матраци чудово підходять для тривалого використання. Ви можете підібрати оптимальний рівень жорсткості виробу. До того ж варто відзначити, що такі моделі мають хорошу повітропроникність та вентиляцію, а це перешкоджає появі пилового кліща.


З деяких мінусів слід зазначити такі моменти:


  • На такій поверхні не можна стрибати чи ходити. До того ж не рекомендується сідати на край матраца. Такі дії призведуть до виникнення вм'ятин.

  • Не слід забувати, що вироби досить важкі. Це може завдавати деяких незручностей, коли будете періодично їх перевертати.

Безпружинні

Представлені моделі також підходять для тривалого користування. Вам тільки потрібно визначитися з різновидом наповнювача:


  • Кокосова койра. Це натуральний матеріал, який має найвищий показник жорсткості. Його виготовляють із волокон кокоса. Такий наповнювач вважається екологічно чистим та безпечним, не викликає алергічних реакцій. До того ж добре пропускає повітря та не накопичує пил.Безпружинний матрац Barin House

  • Латекс. Цей натуральний наповнювач виготовляють із соку гевеї. Він також славиться екологічністю та безпекою. До того ж він не вбирає сторонні запахи. Якщо говорити про жорсткість, то поверхня може бути м'якою або із середніми показниками.

  • Пінополіуретан. Це вже штучний наповнювач. Він дуже зносостійкий, має гарну гнучкість. Матеріал витримує високе навантаження та підходить для тривалого користування.

  • Піна з ефектом пам'яті. Такий наповнювач повністю повторює вигини людини, забезпечуючи оптимальну підтримку. Його часто використовують для м'яких виробів.


Серед безпружинних моделей ви без проблем підберете потрібний варіант. Завдяки використанню різних наповнювачів можете підібрати необхідний рівень жорсткості. Такі вироби прослужать досить довго.


Якщо розумітися на мінусах, то тут є обмеження по вазі. Вони не можуть витримати таке навантаження, як пружинні. Відповідно вам потрібно добре подумати, хто тут спатиме.


Кожен із представлених типів матраців має свої особливості. Вони чудово справляються зі своїм призначенням – підтримка людей, які сплять. При виборі основи для спального місця варто орієнтуватися на такі характеристики:

  • вік сплячих;

  • вага та ріст людини;

  • наявність захворювань з опорно-руховим апаратом.


Дотримуючись елементарних рекомендацій від Barin House, ви зможете забезпечити собі та рідним комфортний відпочинок на тривалий період.