Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Вибір ортопедичного матраца для дорослого і дитини
17.07.2015

Вплив прогресу на якість сну

Завдяки науково-технічному прогресу, людина почала вести малорухливий спосіб життя. На роботу ми їдемо на особистому або громадському транспорті, в офісі недостатньо місця для активного проведення часу, а, приходячи додому, на це вже просто не залишається сил. На жаль, такий спосіб життя негативно позначається і на якості вашого сну. Часті безсоння, погане самопочуття - все це призводить до погіршення вашого здоров'я. Щоб хоч трохи згладити негативний ефект прогресу виробники спальної білизни стали випускати ортопедичні матраци.

Ускладнений вибір ортопедичного матраца широтою модельного ряду. Різні типи наповнювачів, різна жорсткість пружин і пружинних блоків - характеристики, які змушують задуматися над придбанням навіть досвідчених поціновувачів комфорту.

Корисні поради

Основними критеріями, які необхідно знати, щоб вибір ортопедичного матраца став легше, вважаються вагові та вікові характеристики. І лише на другому місці - особисті переваги.

Дітям, особливо перших років життя, категорично протипоказані м'які матраци. Оскільки остаточно не сформувався хребет і незміцнілі м'язи спини повинні знаходитися в анатомічно правильному і жорстко фіксованому положенні під час сну. Людям середнього віку можна йти на поводу своїх особистих переваг, а ось тим, кому вже за 60, слід уникати жорстких матраців, тому що в цьому віці вони вже стають причиною порушення кровообігу.

вагові свідчення

А ось, виходячи з вагових характеристик, правильно здійснювати вибір ортопедичного матраца варто наступним чином. Людям вагою до 60 кг. підійдуть м'які матраци, а ось тим, чия вага понад 90 кг., навпаки більш жорсткі. Ортопедичні матраци помірної жорсткості можна купувати абсолютно всім, незалежно від вагової категорії, не побоюючись наслідків для свого здоров'я.