Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Выбираем мягкий уголок по всем правилам
Вибираємо м'який куточок за всіма правилами
22.08.2016

Кожна людина більшість свого часу проводить саме у вітальні. Тут можна почитати книгу, подивитися телевізор, поспілкуватися з рідними або просто відпочити. Також це найголовніше місце для прийому гостей. Тому оформлення цього приміщення приділяється так багато уваги. Господарям хочеться зробити все максимально комфортним і затишним.

Мягкий уголок

Особливо багато уваги приділяють м'яких меблів. Саме на неї покладається основне навантаження. Щоб на ній було приємно і комфортно відпочивати варто уважно ставитися до вибору. Адже сьогодні диван - це не тільки місце для відпочинку в денний час, але ще і повноцінне спальне місце.

Багато, набуваючи м'який куточок, роблять одну з найголовніших помилок, звертають увагу тільки на зовнішній вигляд. Звичайно, оббивка в інтер'єрі грає важливу роль, але більшого значення як раз мають каркас, матеріали-наповнювачі, механізм розкладання.

Уникаємо помилок під час вибору

Ще до самої покупки чітко вирішите, для якої мети ви купуєте куточок. Якщо ви хочете використовувати його як місце для відпочинку і не плануєте його розкладати, то вам потрібні одні моделі. У разі, коли він буде перетворюватися в повноцінне спальне місце, необхідні зовсім інші варіанти.

На сучасному меблевому ринку представлена величезна кількість варіантів-трансформерів, але вони відрізняються між собою. Якщо ви будете розкладати куточок тільки в рідкісних випадках, то вам цілком підійдуть моделі розкладачка або книжка. Для щоденної трансформації цілком підійде диван акордеон або викочування.

Якщо ви не сильно розумієте в назвах самих моделей, то запам'ятайте прості правила вибору:

  • надійність механізму;

  • простота розкладання і складання;

  • витримування навантажень.

Якщо куточок буде використовуватися для щоденного сну, то механізм трансформації повинен витримувати щоденні навантаження. Його термін служби досить тривалий. Ви ж збираєтеся користуватися меблями не один рік. Крім цього система досить проста в користуванні. З механізмом розкладання повинен впоратися навіть дитина.

надійна основа

Мягкий уголок 2 Наступним пунктом вибору вважається каркас. Ідеальною основою вважається дерево. Хоча також зустрічаються варіанти з ДСП. Який би матеріал був би не обраний, він повинен бути дуже якісним і добре просушеним. Інакше через деякий час основа почне скрипіти.

Не забудьте також звернути увагу на наповнювачі. Багато виробників використовують для цього поролон. Але це не найнадійніший варіант. Згодом він почне кришитися, в місцях з найбільшим навантаженням з'являться вм'ятини. В хорошому куточку обов'язково повинні бути пружини, які закріплюються у вертикальних осередках, металевий каркас, наповнювачі.

Гра кольорів і фактур

Тепер можна переходити до оббивки. Щоб не заплутатися серед величезного вибору варіантів декору враховуйте такі пункти:

  • міцність тканини;

  • легкість догляду;

  • натуральність компонентів;

  • фактура;

  • стилістика.

Мягкий уголок 3

Якщо в будинку є маленькі діти або домашні тварини, то оббивка максимально практична. Вона повинна бути стійкою до різних ушкоджень і забруднень. Догляд за нею не викликає ніяких труднощів.

Намагайтеся вибирати натуральні матеріали. Особливо будьте уважні, якщо у кого-то з ваших близьких алергія.

При виборі фактури варто врахувати загальну стилістику приміщення. Адже жаккард або гобелен добре виглядають в класичних інтер'єрах, а ось для сучасного оформлення краще підійде шкіра, бавовна.

Важливу роль відіграють і колірні відтінки. Якщо кімната оформлена в пастельних тонах, то сміливо можете вибрати меблі яскравих відтінків. Так в інтер'єрі з'являться акценти. Якщо приміщення досить барвисте, то шукайте більш спокійні тони. Це може бути білий колір або інші відтінки. Запам'ятайте найголовніше, ніколи не купуйте м'який куточок в тон стін. Інакше вони зіллються в одне ціле.

Ще приділіть уваги декоративним подушкам як важливих елементів м'якого куточка. Залежно від відтінку оббивки вибирається їх колір. Вся гамма поєднується між собою. Це не обов'язково повинні бути однотонні, цілком підходять варіанти з декількома квітами або з відповідним під оформлення принтом.

Пам'ятайте, що м'який куточок - це головна частина вітальні. Тому він повинен бути одночасно зручним і красивим. Та й його термін служби досить довгий. Ви ж не збираєтеся через 3-4 роки міняти меблі.