Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Історія матрацу. Стародавній Рим.
14.04.2011
Рай в окремо взятому римському будинку.

Стародавні римляни полюбляли Проводити трапезу Лежачі на ложах (шкірний зазвічай на трьох чоловік), Які розташовуваліся по трьом боків столу - трікліній (лат. Triclinium, від грец. Tri - три и kline - ложе).
Ложе мало точені ніжки прямокутна або гнутих форм, або у виде лап тварин. Напівкруглі узголів'я прікрашаліся інкрустацією з кісткі, кольорового скла, а такоже бронзовими деталями (головами левів, коней). Каркас ложа обшивали бронзою або залізом, на шкіряніх або конопельніх ремінь закріплювався матрац.

Кожне ложе являло собою дерев'яні або кам'яні підмосткі з ухилу у БІК, протилежних від столу, на них лежали матраси и килими. Матрац набивали очеретом, шерстю и даже пером.

Всі три ложа були однакової довжина и малі Кожне три місця. Місця відділяліся один від одного подушкою або набитим чим-небудь узголів'ям; більш високий край ложа, что прімікав до столу, немного вісочів над его рівнем. Сідівші на ньом брикатися на своє місце навскіс, спіраючісь верхніх частин Тулуба на лівий лікоть та узголів'я, а ноги простягалі до правого боку. Таке становище не раз змінювалося в течение трівалої трапези.

Ще римляни дерло придумали «водний матрац», а самє способ засинання у ванні. Розслабся там и задрімавші, патріцій перелаз на матрац.

Середнє ложе вважаю найпочеснішім, за ним Слідом Було ліве и потім Вже праві. Два дерло ложа прізначаліся для гостей, Третє для Членів сім'ї. Найбільш Почесна місцем на кожному ложі Було ліве, за вінятком СЕРЕДНЯ ложа, де дере місцем вважаю праві, Пожалуйста знаходится поряд з місцем господаря.