Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Протипролежневі матраци. Що це?
29.07.2015

Європа завжди була для нас прикладом для наслідування, а, як відомо, європейці дуже цінують комфорт і функціональність речей. І це стосується не тільки техніки, а також звичних речей, якими ми користуємося щодня. Ці речі повинні бути ергономічними, красивими і максимально полегшувати життя своїх господарів. В європейських країнах навіть в лікарнях обстановка продумана з цієї точки зору. І якщо наші медсестри періодично перевертають або обмивають лежачих пацієнтів, часто міняють постільну білизну, щоб уникнути появи пролежнів у них, то в Європі вже давно і широко використовуються цілі протипролежневі системи.

Склад і принцип роботи протипролежневі систем

Саме про них і хотілося б трохи докладніше розповісти. Ця система включає в себе протипролежневі матраци двох видів і компресор. Родзинка таких матраців в тому, що вони складаються з трубчастих або пористих відділень, в які з певною періодичністю компресор нагнітає повітря, що дозволяє підтримувати нормальний кровотік у лежачих хворих і перешкоджає появі попрілостей і пролежнів, які дуже небезпечні.

вагові характеристики

Також як і звичайні ортопедичні протипролежневі матраци теж мають вагові показники до застосування. Максимальна вага, для якого призначені ніздрюваті матраци - 120 кг., А трубчасті можуть витримати вагу і більше 150 кг. Застосування таких матраців значно полегшує догляд за нерухомими хворими. Здавалося б, якщо протипролежневі матраців існує лише два види, то вибирати і нічого. Але немає, вибирати все-таки доведеться, і певні якості протипролежневі матраци доведеться вивчити.

як вибирати

Основною характеристикою, яка характеризує протипролежневі матраци з якісної сторони, вважається низький рівень шуму компресора. Особливо враховуючи, що компресор повинен знаходитися біля ліжка і постійно бути включений. Друга за значимістю характеристика - вагова або в залежності від стадії розвитку пролежнів. І тільки після підбору вищеописаних критеріїв можна переходити до вивчення матеріалу, з якого їх виробляють. Краще, якщо прогумована тканина буде мати дрібну перфорацію. Це посилить профілактичний ефект.

Безкомпресорні матраци можна подивитися тут:   

  матрац   Protekt   медичний,   KOLO   (артикул   : 01 -1602)

    матрац   протипролежневі   Varlo   Plus,   KOLO   (артикул   : 01- 1601)