Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Ортопедичні матраци для здорового сну
04.08.2015

Наше гарне самопочуття і здоровий сон - взаємозалежні характеристики. Якщо людина піклується про якість свого сну, прагне правильно обладнати своє спальне місце, намагається купувати якісні спальне приладдя, то і відчуває він себе повним сил і бадьорості. На жаль, мало хто з нас піклуються про культуру та якість свого сну, тому останні кілька десятиліть почастішали скарги на безсоння і зниження життєвої активності.

Як домогтися того, щоб і ваш сон став здоровим?

Першим кроком, який наблизить вас до здорового сну, стане придбання правильного матраца . Найбільш широкого поширення набули ортопедичні матраци, які, завдяки особливостям своєї конструкції, дозволяють вашому тілу під час сну приймати правильне положення.

Типи ортопедичних матраців

За різними якісними характеристиками матраци поділяються на пружинні і безпружинні, м'які і жорсткі, протипролежневі і з ефектом пам'яті. При виборі матраца необхідно враховувати комплекс всіх цих характеристик, тому що саме від їхнього вибору залежить оздоровлюючий ефект. Пружинні ортопедичні матраци можуть бути з залежними і незалежними пружинами. Зовсім пружини посилюють жорсткість матраца і знижують анатомічний ефект, а ось незалежні, навпаки. Саме гармонійне поєднання пружинних блоків і наповнювача, додає певну ступінь жорсткості матрацу. А ось безпружинні матраци вважаються м'якими, але в той же час з високою анатомічної ефективністю.

З чого складаються ортопедичні матраци?

Пружини для ортопедичних матраців виробляють з високоміцної сталі, а ось наповнювачі найчастіше з натуральних матеріалів, наприклад - льону, сизалі, кокосової або пальмової койри, морських водоростей. Із сучасних штучних матеріалів часто застосовують меморіформ, латекс, пінополіуретан або поролон. Сам по собі наповнювач пружний і легко обтікає тіло сплячої людини, а ось при наявності пружин - матрац вже набуває властивість рівномірно розподіляти вагу і дозволяє вашому хребту приймати таке положення, при якому ви зможете абсолютно розслабитися і як слід поспати. Чим більше пружин доводиться на квадратний метр матраца, тим вище його ортопедичні властивості.

Чим вам загрожує щоденне використання ортопедичного матраца?

Сучасні ортопедичні матраци міцно увійшли в життя людини і вже не одне десятиліття стоять на сторожі здорового сну. А здоровий сон - ваша бадьорість протягом дня, повноцінний відпочинок вашого організму, висока продуктивність роботи. Завдяки своїм анатомічним властивостям, матраци максимально знімуть навантаження з хребта, кровообіг покращиться, а ви зможете ефективно відпочити.