Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Какими должны быть идеальные размеры кровати для двоих человек?
Якими повинні бути ідеальні розміри ліжка для двох осіб?
09.09.2016

Напевно, у кожної людини було хоч раз відчуття втоми, коли він спав на чужому спальному місці. Здавалося б, всі меблі абсолютно однакова, але відпочинку немає ніякого. Тому в такі моменти хочеться повернутися до себе додому і відпочити на своїй звичній ліжка. Двуспальная кровать

Підбираючи спальне місце для себе або для рідних, варто бути гранично уважними. Адже ви забезпечуєте максимальний комфорт на довгі роки.

Досить часто користувачі під час придбання здійснюють одну велику помилку - дивляться тільки, як обрана модель стане в кімнаті. При цьому зовсім забувають врахувати розміри самого спального місця. Хоча це досить важливо. Потім може виявитися, що двоспальне ліжко занадто маленька для двох. Зрозуміло, що спати на ній зовсім незручно. Комусь доведеться поступатися і спати в незручному становищі. Природно це не вихід з положення.

Підбираємо спальне місце під індивідуальні вимоги

Щоб не стати заручником подібної ситуації, варто запам'ятати кілька правил, які допоможуть вибрати правильний розмір ліжка:

  • улюблена поза для сну;

  • зріст і вагу людини.

Згадайте, в якій позі ви любите зазвичай спати. Не забудьте і про свого партнера. Зрозуміло, що для любителів спати на животі або на спині знадобиться більше місця, ніж для пози на боці. При цьому між партнерами має ще залишатися вільний простір. Ще важлива деталь в тому, що чим старша людина, тим більше простору він хоче мати.

Далі враховуємо своє зростання. Для людей середнього і низького зросту проблем з вибором не буде. Їм цілком вистачить довжини спального місця в 2 м. Для досить високих людей цього буде мало. Щоб вибрати оптимальну довжину, варто до свого росту додати 30 см. Якщо ви любите спати на досить великих подушках, то можете додати ще 10 см.

Ще однією важливою характеристикою є вага. Якщо обидва партнери досить худі, то їм цілком вистачить 150 см ширини. Найпопулярнішими вважаються моделі, у яких ширина 160 см, хоча при бажанні знайдете варіанти і більш широкі. Якщо до вас люблять вдаватися вранці діти, то ширини повинно вистачити ще й на них.

Співвідношення розмірів ліжка до площі кімнати

Якщо з зразковими розмірами визначилися, то можете оглядати кімнату. Ви повинні ще перед покупкою точно знати, куди стане ліжко. Її необхідно розмістити таким чином, щоб вона не надто захаращувала простір. Спальне місце для двох повинне розташовуватися так, що до нього залишається доступ з двох сторін хоча б 65 см. Якщо у вас невелика кімната, то від занадто широкої моделі краще відмовитися. Двуспальная кровать 2

Не забувайте також звертати увагу і на форму спального місця. Це можуть бути як стандартні прямокутні, так і досить незвичайні круглі. Зрозуміло, що круглі виглядають дуже шикарно, але вони підходять тільки для просторих кімнат. Їх же ставлять не під стінкою, а з певним відступом. Це ж стосується і овальних моделей. Зі стандартними варіантами проблем з розміщенням менше виникає.

Пам'ятайте, що крім самого ліжка в кімнаті повинен бути шафа або хоча б комод. Простір має залишатися і для них.

Якщо ви хочете максимально економити кожен квадратний метр, то вибирайте моделі з вбудованими ящиками. По-перше, під ліжком не буде накопичуватися пил і бруд, яку прибирати досить складно. По-друге, ви отримуєте додаткове містке місце для зберігання. Ящики робляться за розмірами ліжка, і туди поміщається не тільки постільну білизну, але ще і подушки і ковдру.

Визначаємося з виробником

Вибираючи модель, намагайтеся звертати увагу на виробників. Це можуть бути: Двуспальная кровать 3

  • європейські;

  • американські.

Залежно від виробника може відрізнятися розмір ліжка. Перед покупкою варто заздалегідь поцікавитися усіма тонкощами. Можливо, деякі розміри вказуються в дюймах, тому необхідно знати, як їх перевести в сантиметри.

У комплекті з ліжком стоїть відразу ж шукати і матрац. Він повинен повністю підходити за розмірами, особливо це стосується тих ситуацій, де обрані нестандартні розміри ліжка. Якщо віддаєте перевагу іноземним моделям спального місця, то і матрац шукайте цієї ж фірми.

Спальна кімнат - це одне з найголовніших приміщень в будинку. Облаштовуючи її, намагайтеся створити максимальний затишок і комфорт. Ви ж тут будете відпочивати. Вибираючи спальне місце, будьте гранично уважними до всіх дрібниць. Від них завіт, наскільки зручно вам підійде ліжко.