Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Какие бывают механизмы трансформации диванов? Подбираем для себя удобную мебель
Які бувають механізми трансформації диванів? Підбираємо для себе зручні меблі
26.04.2024

М'які меблі – це центральний об'єкт у будь-якій кімнаті. Її головне завдання – створення комфорту та затишку для денного відпочинку. А якщо виникає необхідність, диван може стати повноцінним спальним місцем як для гостей, так і для самих господарів.


Серед величезного асортименту ви зможете підібрати м'які меблі. Вам тільки потрібно розібратися з багатьма тонкощами. Зокрема, це стосується механізмів трансформації диванів. Адже саме від них залежить, наскільки зручно користуватиметься меблями.

Як правильно підібрати систему розкладання?

У складеному стані дивани не відрізняються один від одного. Хіба тільки розміром та декором. Відповідно користувачі думають, що механізм трансформації теж однаковий. Тільки це помилкова думка. Виробники використовують різні системи.


Щоб вибрати для себе відповідний варіант, необхідно дати відповіді на такі запитання:


  • Це буде гостьове чи основне спальне місце? Для гостьового варіанта підходять будь-які варіанти. Щодо моделей для постійного використання, то вони повинні бути розраховані на постійне навантаження.

  • Скільки потрібно вільного місця, щоби розкласти диван? Вам потрібно заздалегідь знати всі розміри, щоб у кімнаті залишалося вільне місце.Диван книжка Barin House

  • Чітко подумайте, де ставитимете меблі? Якщо впритул до стін, то при розкладанні дивану ви не повинні пошкоджувати декор. Також візьміть до уваги покриття для підлоги. Воно теж не має постраждати.

  • Вирішіть, чи потрібен вам ящик для білизни. Просто через особливе розташування механізму трансформації не у всіх диванах передбачений короб.


Кожен із цих пунктів є максимально важливим. Вам потрібно все добре продумати.

Які бувають різновиди механізмів трансформації?

Сучасні виробники пропонують багато різних варіантів. Кожен із них має свої особливості. Якщо розбиратися в основних моделях, можна виділити кілька найпоширеніших.

«Книжка»

З таким механізмом знайомі абсолютно всі. Його встановлювали у всіх диванах. Щоб його розкласти, сидіння піднімається до клацання, а спинка в цей час опускається. Потім сидіння потрібно обережно опустити.


Це одна з найпростіших і найнадійніших систем одночасно. У розкладеному стані займає мінімум місця. До того ж тут передбачений короб для білизни.


Мінусом вважається те, що між частинами утворюється стик. А ще диван не можна ставити впритул до стіни, щоб не пошкодити декор.

«Єврокнижка»

Це вдосконалений тип попереднього варіанта. Тут теж потрібно докладати мінімум зусиль, щоби все розкласти. Сидіння тягнете на себе, в простір, що утворився, опускаєте спинку.


У розкладеному стані отримуєте рівну поверхню, яка підходить для комфортного відпочинку. До того ж сам диван можна впритул ставити до стіни.

«Акордеон»

Його механізм розкладання нагадує гармошку. Ви тягнете сидіння на себе, а за ним тягнуться всі інші частини. Вам потрібно докласти мінімум зусиль. Така модель підходить для щоденного використання.Дивани з системою акордеон Barin House


У розкладеному стані отримаєте рівну поверхню. До того ж тут буде ніша для білизни. Тільки в процесі користування потрібно бути акуратнішими, щоб не пошкодити покриття для підлоги.

«Дельфін»

Така система найчастіше використовується для кутових моделей. Для прямих дуже рідко. Якщо вона і буде, то не буде короба зберігання.


Що стосується того, як розкладати, то потрібно сидіння потягти на себе за ремінець. Потім витягуєте приховану частину і встановлюєте на рівні з основним.

«Французька розкладачка»

Такий варіант підходить для гостьового спального місця. Річ у тому, що є деякі обмеження з навантаження. Плюс поверхня не зовсім рівна, що заважає повноцінному відпочинку.


Щоб розкласти диван, спочатку потрібно прибрати подушки. Потім тягнете за ручку сидіння на себе й акуратно дістаються відразу кілька секцій, які встановлюються на металеві ніжки.

«Викатний»

Цей механізм підходить для щоденного використання. Він дуже простий у користуванні. Вам потрібно витягнути основу і потім витягнути приховану частину, щоб отримати повноцінне спальне місце.


Ви зможете довгий період користуватись диваном. Тільки деякі користувачі відзначають, що основа низька для дорослих, а дітям підходить.


Зрозуміло, що тут було названо далеко ще не всі наявні системи. Їх значно більше. Але навіть серед цих варіантів підберете потрібний варіант.


Разом із підказками від Barin House підберете якісний диван, який забезпечить комфортний відпочинок як вдень, так і вночі.