Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Какая степень жесткости может быть у матрасов? Определяемся с важными показателями
Який ступінь жорсткості можуть мати матраци? Визначаємось із важливими показниками
23.04.2024

Для кожної людини важливо організувати комфортне спальне місце. Адже від нього залежить ваш повноцінний відпочинок. До того ж це впливає на стан здоров'я.


Відповідно вам потрібно з усією відповідальністю підійти до вибору матраца. Зокрема, вам потрібно визначитися з важливими характеристиками і однією з таких вважається ступінь жорсткості.

Які бувають різновиди виробів?

На перший погляд здається, що всі основи абсолютно однакові. Відповідно, користувачі вважають, що можна вибирати будь-які. Тільки це не так. Всі матраци відрізняються ступенем жорсткості і їх можна поділити на кілька типів:


  • М'які. Ці вироби максимально підлаштовуються під людину. Матрац швидко адаптується під форму тіла та забезпечує максимальне розслаблення. При цьому навантаження рівномірно розподіляється поверхнею.


Як наповнення тут може бути латекс, пінополіуретан, піна з ефектом пам'яті.


  • Зі середньою жорсткістю. Ці матраци вважаються найпопулярнішими. Вони забезпечують оптимальну підтримку хребта. Також дозволяють м'язам нормально розслабитись.Жорсткість матрацу Barin House


Якщо розбиратися в наповненні, то популярною комбінацією вважається кокосова койра та латекс. А ще не варто забувати про пружини.


  • Жорсткі. Це максимальна підтримка хребта. Зрозуміло, що не всі можуть спати на такій основі. Її обирають лише у певних випадках.


Як наповнення тут використовується кокосова койра. Іноді можуть бути інші матеріали.


Крім цих основних існують ще помірно-м'які та помірно-жорсткі типи. Наприклад, помірно-м'які жорсткіші ніж класичні м'які, але поступаються за характеристиками звичайним середнім.


Оскільки кожна з груп має свої особливості, вам потрібно проявити максимум уважності. Це дозволить забезпечити комфортний сон.

Як правильно вибрати матрац?

Виробники постійно розширюють асортименти, що дає можливість підібрати комфортну основу. Вам потрібно заздалегідь визначитися з деякими важливими моментами:


  • Вік сплячих. Дітям до 3 років рекомендується спати на твердій поверхні, оскільки відбувається формування вигину хребта. Якщо немає проблем зі здоров'ям, то до 18 років рекомендується спати на помірно-жорсткій поверхні. Людям від 25 років підходить поверхня із середнім показником жорсткості. Що стосується людей похилого віку, то для нього підходить м'яка основа.

  • Вага тих, хто спатиме. Людям з вагою до 50-55 кг підходить м'який матрац. Якщо ви важите 60-90 кг, то цілком підійде основа із середніми показниками. Вага починається від 90 кг, то матрац має бути жорстким.

  • Стан здоров'я. Якщо є проблеми з опорно-руховим апаратом, то основа має підбиратися з огляду на це. Одним рекомендується жорсткий матрац, іншим підходить м'яка основа. У деяких випадках навіть не завадить консультація лікаря.

  • Ступінь активності. Чим більше фізичних активностей, тим жорсткішою має бути поверхня. Якщо ви мало займаєтеся спортом, то можете поглянути на м'який матрац.


Від обраного ступеня жорсткості залежить комфорт та відпочинок на довгі роки. Разом із підказками від Barin House підберете зручний матрац, який буде відповідати всім вимогам.