Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Як вибрати зручний матрац: поради фахівців.
13.04.2014
На сьогоднішній день існує маса різноманітних моделей матраців, і покупці можуть розгубитися при виборі моделі, яка могла б ідеально їм підійти. Звичайний матрац оснащений пружинним блоком. Одна сьогодні все більш популярними стають практичні безпружинні матраци.

Основою цих матраців є блок з матеріалу, який не мнеться і не втрачає своєї форми. Ідеальним матеріалом для таких моделей є натуральний латекс. Виготовляють його з соку каучукового дерева.

bot_askona.jpg

Цей матеріал довговічний і міцний, легко приймає обриси тіла, забезпечуючи своєму власникові комфортний сон. Такі матраца не провисають і не тремтять, а пом'яти або прим'яти їх неможливо. Загалом, у них відсутні всі недоліки притаманні пружинним побратимам.

Латекс має замінники: натуральний і штучний. Перший, поступається латексу по міцності, пружності та еластичності, та й коштує набагато дешевше. А штучний латекс більше схожий на поролон, володіючи більш високою стійкістю і відновленням форми, ніж у поролону.

Не менш популярний в використанні для матраців матеріал - кокосове волокно. Його ще називають койрой або плитою. Хочеться відзначити, що безпружинні моделі в основному мають високу або середню жорсткість. Моделі на основі кокосових волокон досить пружні, а латексні м'якші.

У безпружинних моделей є дві сторони: більш м'яка і більш тверда. Ви можете спати на тій стороні, яка для вас більш комфортна. Крім того, у таких моделей присутні різні зони жорсткості: від 3 до 7. У них не заводяться різні неприємні мікроорганізми.

Кому рекомендується використовувати безпружинний матрац з натуральних матеріалів:
  Людям з хворобами судин і серця
  Людям із захворюваннями дихальних шляхів
  Дітям від 10 до 12 років (консультація ортопеда обов'язкове)

omatras.jpg

Є, звичайно, люди, яким подібні моделі матраців категорично не підходять. Наприклад, тим, хто вважає за краще матрац середньої жорсткості або хоче мати дихає модель. Крім того безпружинні матраци з натуральних матеріалів не рекомендується тим, у кого є алергія на такі матеріали.
Що стосується моделей з штучними наповнювачами, які коштують набагато дешевше натуральних, хочеться відзначити, що підходять вони не всім. Крім того, якщо виробник не дотримувався стандарти виробництва або використовував неякісне сировину, матраци можуть виділяти шкідливі для здоров'я хімічні речовини, викликати запаморочення, алергію або задишку.

Щоб купити якісний, надійний і безпечний матрац краще послухатися поради фахівців і лікарів, і вибирати моделі виключно з натуральних матеріалів.