Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как правильно почистить диван? Придерживаемся простых правил
Як правильно почистити диван? Дотримуємося простих правил
28.03.2024

Центральним об'єктом у вітальні вважається диван. Як тільки ми заходимо до кімнати, на нього одразу падає погляд. У зв'язку з цим користувачі намагаються вибирати такі меблі, які б довго прослужили та навіть через кілька років мали бездоганний вигляд. Для цього вони віддають перевагу хорошій оббивці.


Але якою б якісною не була тканина чи шкіра, без належного догляду вона виглядатиме неохайною. Пил, плями, неприємні запахи – з цими проблемами може зіткнутися кожен власник м'яких меблів. Відповідно потрібно знати, як почистити диван та повернути йому бездоганний стан.

Які правила чищення меблів?

Ідеальний зовнішній вигляд дивана залежить виключно від вас. Якщо ви дотримуватиметеся елементарних рекомендацій, то зможете підтримувати чистоту меблів. А тепер вам потрібно братися за прибирання. Тільки перед цим не завадить розібратися з найпоширенішими проблемами.

Пил

Навіть якщо ви щодня робитимете в кімнаті прибирання, він все одно буде збиратися на поверхні меблів. Поступово його накопичуватиметься дедалі більше, а це призведе до погіршення зовнішнього вигляду. До того ж це може негативно вплинути на стан здоров'я. Пил – це один із найпоширеніших алергенів.


Щоб очистити поверхню від пилу, дотримуйтесь таких рекомендацій:


Диван Barin House

  • Пройдіться пилососом по всій поверхні. Для цього візьміть невелику насадку без зазубрин. Такі є у комплекті. Якщо її немає, можете додатково купити. Так ви зможете прибрати не тільки пил, а й крихти, шерсть, волосся.

  • Візьміть старе простирадло і намочіть його, щоб воно було вологим. Далі розстеліть на тканинній оббивці та вибийте поверхню вибивалкою для килимів. Якщо пилу багато, то можете взяти ще одне простирадло. Після цього дайте оббивці просохнути.

  • Якщо йдеться про шкіряний диван, то після пилососа пройдіться по поверхні чистою ганчіркою.


Порада: чищення від пилу потрібно робити регулярно. Це не займе багато часу, але дозволить підтримувати чистоту меблів. До того ж це ще запорука здоров'я.

Різні плями

Поява забруднень – це неприємна ситуація, з якою стикаються багато користувачів. Вони намагаються бути акуратними, але все ж таки досить часто виникають проблеми. Якщо розумітися на найпоширеніших типах забруднень, можна виділити кілька моментів:


  • Плями від їжі або напоїв. Щоб позбутися плями, потрібно якнайшвидше промокнути її паперовим рушником. Після цього приготуйте розчин з теплої води та мильного засобу. Нанесіть його на забруднення губкою і легко потріть. Після видалення змийте його чистою водою та просушіть поверхню.

  • Сеча. Пляму потрібно одразу видаляти. Для цього використовуйте сухі серветки, щоб увібрати якомога більше рідини. Тепер приготуйте розчин з води та оцту або суміш лимонного соку та солі. Це потрібно нанести на пляму. Потім прибираєте та замиваєте це розчином із засобом для чищення. Також не забудьте посипати все содою, яка прибере неприємний запах.

  • Кров. Якщо пляма свіжа, то використовуйте для видалення холодну воду. За допомогою губки забираєте її, тільки не втирайте. Якщо пляма стара, то суміш із соди, перекису та рідкого мила нанесіть на поверхню. Після можете запрати пляму.

  • Чорнило та фарби. З ними допоможе боротися молоко. Забруднення потрібно кілька разів промити ним, а потім запрати.

  • Жуйка. Для початку покладіть на неї пакет із льодом, щоб вона змерзла. Далі приберіть її негострим кінцем ножа. Після цього заперіть пляму.

  • Олії та жир. Пляму потрібно добре посипати тальком, содою або кукурудзяним крохмалем на кілька годин. Вони добре вберуть залишки жиру. Тепер можете змити пляму засобом для чищення.Купити диван Barin House


Зрозуміло, що тут були перелічені далеко не всі забруднення. Якщо пляма з'явилася, її треба одразу прибирати. Забруднення, що в'їлися, прибрати значно складніше або взагалі нереально. А ще будьте обережними та не допускайте таких неприємностей.


Увага: коли видалятимете плями, візьміть до уваги тип оббивки. Різні види тканини чи шкіра мають відмінні риси.

Які загальні правила догляду за диваном?

Щоб зберегти ідеальний зовнішній вигляд меблів на тривалий період, не завадить запам'ятати кілька простих рекомендацій:


  • Вчасно очищайте поверхню від пилу. Це не тільки дозволить дивану виглядати охайно, але й убереже вас від алергії.

  • Користуйтеся ковдрами. На цей момент можна підібрати прекрасні речі, які доповнять інтер'єр. Вони захистять оббивку від забруднень.

  • Своєчасне чищення. Якщо плям не вдалося уникнути, їх треба одразу видаляти. Для цього використовуйте спеціальні чи народні засоби. Увага: перед цим їх слід протестувати на малопомітній ділянці. У деяких випадках краще звернутися до професіоналів, які допоможуть позбавитися забруднень.


Дотримуючись елементарних рекомендацій, ви зможете зберегти м'які меблі у бездоганному стані. До того ж за допомогою Barin House підберете якісний диван, щоб створити в кімнаті атмосферу затишку та комфорту.