Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как легко и просто изменить жесткость матраса?
Як легко і просто змінити жорсткість матраца?
29.08.2016

Підбираючи новий спальний гарнітур, перед користувачем стоїть завдання вибрати якісну основу. Адже саме від неї залежить комфортний і здоровий сон вас і ваших членів сім'ї.

До вибору спального місця варто підходити дуже уважного. Для цього необхідно враховувати величезний список пунктів. Але досить часто користувачі не завжди звертають увагу на всі особливості. І Жесткость матраса виходить така ситуація, купили спальне місце, поспали на ньому певну кількість ночей і виявляється, що на ньому некомфортно відпочивати. Адже це дуже жорсткий матрац або взагалі м'який.

Зрозуміло, що повернути основу в магазин не вийти, а мучитися на ній теж не варіант. Ви не тільки не будете висипатися, але ще і можете значно погіршити свій стан здоров'я. У таких ситуаціях є чудовий вихід - придбати зверху додатковий наматрацник.

З його допомогою ви поміняєте загальну жорсткість спального місця, при цьому жорсткість самого матраца залишиться колишньою. Наматрацник можна купувати не тільки для ліжка, але ще і для дивана, який має розломи. Він вирівняє поверхню і зробить відпочинок більш комфортним.

Щоб не помилитися з вибором наматрасника варто врахувати деякі досить прості правила:

  • підбираємо виріб за розмірами матраца або дивана;

  • вибираємо товщину основи;

  • визначаємося з наповнювачем.

Як вже зрозуміло з допомогою додаткового кулі можна зробити спальне місце більш твердим або навпаки більш м'яким. Для цього потрібно підбирати виріб з певним наповнювачем.

збільшуємо жорсткість

Якщо ви зіткнулися з тим, що постійно провалюєтесь під час сну, то поверхню необхідно зробити більш жорсткою. Для цього варто шукати основу з наповнювачем з кокосового волокна. Сам по собі матеріал використовується для виготовлення матраців з підвищеною жорсткістю. Жесткость матраса 2

При виборі такого виробу враховуйте свою власну вагу. Від цього параметра залежить висота. Якщо вага сплячої людини не перевищує 90 кг, то висота повинна бути максимум 5 см. Якщо вага перевищує показник, то висота 6 см. Пам'ятайте, чим вище висота, тим збільшується жорсткість. Не забудьте також врахувати і кількість сплячих людей.

Якщо ви купуєте саме таку модель, то запам'ятайте, що її заборонено згинати або скручувати. Подібні дії ушкоджують сам матеріал. Зберігати її необхідно тільки в горизонтальному положенні. Періодично перевертайте наматрацник з боку на бік для продовження терміну експлуатації.

Робимо поверхню м'якшою

Якщо вам необхідно зробити спальне місце більш м'яким, то шукайте моделі з наповнювачем з латексу. Цей матеріал відмінно впорається з поставленим завданням. Висота повинна бути приблизно 5 см.

При бажанні можете пошукати такий самий варіант, тільки з штучного наповнювача. Коштує така модель набагато дешевше, але виконує всі ті ж функції. Якщо ви маєте схильність до алергічних реакцій, то вибирайте тільки натуральні компоненти.

Жесткость матраса 3

Вибираємо універсальні варіанти

Для тих, хто не впевнений, яка модель їм потрібна, можна знайти універсальний варіант. Він виготовляється відразу з двох матеріалів одночасно: кокосове волокно і латекс. Кожна сторона має різний ступінь жорсткості. Товщина кожного з шарів 2-3 см.


Ви досить легко зможете перевернути виріб на відповідну собі сторону. Адже вага самого виробу легкий.

Переваги додаткової основи

Більшість моделей виготовляється з натуральних компонентів. За рахунок цього поверхня не вбирає запахи і зайву вологу. Сама основа вентилюється. За рахунок використання натуральних речовин відсутня ймовірність розвитку алергії.

Жесткость матраса 4

Крім цього додатковий наматрацник захищає основу спального місця від забруднень і інших пошкоджень. Вона менше зношується, а значить термін служби значно збільшиться.

Для зручності використання наматрацник має спеціальні кріплення. Це можуть бути як еластичні, так і липкі стрічки. Вони запобігають сповзання вироби під час сну.

Вибираючи наматрацник, будьте гранично уважними. Від цього залежить сон і здоров'я вашої сім'ї. Якщо виникла необхідність, то зверніться за допомогою до фахівців. З їх допомогою зможете підібрати ідеальну модель для себе.