Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Что влияет на срок службы матраса?
Що впливає на термін служби матраца?
21.11.2016

Правильно підібрані ортопедичні основи підтримують хребет людини в правильному анатомічному положенні. Після такого сну ніякого болю в спині і шиї. Велика розмаїтість моделей дозволяє підібрати найоптимальніший варіант з урахуванням індивідуальних особливостей.

Спати на подібній поверхні тривалий період часу одне задоволення. Але навіть самі якісні матраци Доктор Хелс або інші відомі бренди вимагають заміни. Ніщо не вічне. Звичайно, чітких вказівок дати ніхто ньому може. Виробники виставляють лише приблизні показники. Можливо, що ваша основа і через 10 років залишиться цілком придатною для користування, а бувають випадки, коли через 3 роки необхідно терміново міняти матрац. Все залежить від багатьох факторів.

Термін служби спального місця залежить від чинників:

  • матеріал виготовлення основи;

  • дотримання правил експлуатації;

  • індивідуальні особливості здоров'я.

Як матеріал впливає на термін служби?

Абсолютно всі моделі діляться на дві великі групи:

  • пружинні (залежний і незалежний блок пружин);

  • безпружинні.

матрас Доктор хелс.jpg

Класичними пропозиціями вважаються моделі саме з першої групи. Напевно, немає жодної людини, яка б не пам'ятала радянські пружинні матраци. Як правило, це були варіанти з пружинним блоком, де кожна пружина пов'язана між собою. Навантаження розподілялася нерівномірно, і в деяких місцях через певний час користування з'являлися вм'ятини. Природно, що комфорт сну порушується. Також зустрічалися випадки, коли пружини проривали тканину і вилазили назовні.

Моделі з незалежним пружинним блоком більш стійкі до навантажень. Кожна пружина фіксується окремо. Тому навантаження розподіляється рівномірно. Це значно подовжує термін служби виробу.

Також варто згадати і безпружинні моделі. Вони можуть виготовлятися з натуральних і синтетичних матеріалів. Від цього вибору безпосередньо залежить термін служби. Зрозуміло, що екологічні речовини прослужать набагато довше. Та й вони повністю безпечні для здоров'я людини.

Синтетичні матеріали по основному завданню практично нічим не поступаються натуральним. Що стосується терміну служби, то вони зношуються набагато швидше.

Дотримання правил експлуатації - хороший сон на довгі роки

беспружинный матрас Важливу роль відіграє і дотримання елементарних правил користування. Не дарма їх виробники пишуть.

Необхідно запам'ятати кілька простих, але дуже важливих порад:

  • максимальне навантаження на поверхню;

  • періодичне перевертання вироби з боку на бік;

  • правильний догляд;

  • нормальне розміщення.

Кожен виріб має максимальне навантаження, яку воно здатне витримати. Якщо ваша вага перевищує ці показники, то краще звертати увагу на інші моделі. Спати на невідповідному поверхні не рекомендується. Тіло буде перебувати в неправильному положенні. Та й термін служби виробу набагато знижується.

Ще негативно впливає стрибання на ліжку. Тому пружинні основи дітям краще не купувати.

Періодичне перевертання основи з пліч на бік вберігає від появи вм'ятин на поверхні. Рекомендується це робити раз на кілька місяців.

Важливою деталлю вважається і правильний догляд за матрацом. Навіть дихаюча основа потребує періодичного чищення від пилу. Якщо з'явилися плями, то їх потрібно якомога швидше видалити. Для цього використовуйте спеціальні засоби. Спочатку їх варто спробувати на не надто помітному місці. Пам'ятайте, що поверхня ні в якому разі не варто сильно мочити. Якщо забруднення занадто великі, то доручіть їх видалення фахівцям, щоб ще більше не погіршити ситуацію.

Термін служби залежить ще від правильного розміщення основи. Новий матрац ні в якому разі не варто розміщувати поверх старого. Ідеальними будуть ламелі або підстави з ДСП.

Буває, що матрац доводиться міняти не через його зносу, а через стан здоров'я. У таких ситуаціях необхідно чітко дотримуватися вказівок лікаря.

Запам'ятайте, що дорогі і бюджетні моделі зношуються практично однаково. Так що правила догляду незмінні для всіх. Перед покупкою краще проконсультуватися у фахівців, щоб з'ясувати тонкощі
срок служби матраса