Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Что такое топпер? Разбираемся в основных моментах
Що таке топер? Розбираємось в основних моментах
08.04.2024

Сучасний асортимент матраців настільки величезний, що ви можете придбати якісну основу для сну. У більшості випадків користувачі звертають увагу на класичні, які підбирають як для дорослих, так і для дітей.


Але часто виникають ситуації, коли потрібно звернути увагу на інші моделі. Наприклад, на основному спальному місці з'явилися невеликі дефекти або вам потрібно змінити рівень жорсткості. Не вибирати ж заради цього новий матрац чи диван. З цими завданнями чудово впорається топер, щоб ви потім могли знову комфортно відпочивати.

Що варто знати про цей виріб?

На відміну від класичних виробів топери відрізняються своєю висотою. Вони значно тонші. Їх висота не перевищує 10 см. При всіх цих показниках відмінно справляються зі своїм основним призначенням.


Якщо детальніше розбиратися в особливостях, можна виділити такі моменти:


  • Виправлення дефектів основного місця. Згодом навіть на якісному та дорогому матраці можуть з'явитися невеликі вм'ятини. Що стосується дивана, то багато хто скаржиться на стик між частинами м'яких меблів. Топер допоможе приховати ці проблеми.Топер Barin House

  • Зміна ступеня жорсткості. Ви можете зробити поверхню більш твердою або м'якою. Для наповнення тонкого матраца використовують різні матеріали, що дозволяє підібрати потрібний варіант.

  • Додатковий захист основного місця. Деякі топери служать як захист основи від забруднень. Такі вироби значно простіше почистити чи навіть замінити. До того ж ви можете продовжити термін служби на основі, оскільки на ній не так швидко з'являться вм'ятини або інші дефекти.

  • Додаткове спальне місце. Тонкий матрац можна легко розстелити на підлозі, щоб можна було відпочити гостям. До того ж деякі його розстеляють вдень для занять спортом або ігор з дітьми.


Як бачите, топер користується попитом. Ви без проблем його зможете придбати для себе чи рідних.

Як правильно вибирати тонкий матрац?

На перший погляд, здається, що тут немає нічого складного. Адже цей виріб вважається додатковим. Значить можна вибрати перший-ліпший, тим більше що виглядають абсолютно однаково. Тільки це зовсім не так. Кожна модель має особливості. Відповідно, вам потрібно заздалегідь розібратися з деякими тонкощами.

Призначення

Вам потрібно чітко розуміти, навіщо хочете придбати топер. Найчастіше це виправлення дефектів чи зміна ступеня жорсткості. Зрозуміло, що вони можуть між собою відрізнятись матеріалами виготовлення, ступенем жорсткості.

Матеріали виготовлення

Для наповнення можуть використовувати натуральний або штучний наповнювач. Так можна виділити кілька популярних варіантів:


  • Кокосова койра. Цей натуральний матеріал славиться високим показником жорсткості. Він виготовляється із волокон кокоса. До того ж слід зазначити безпеку та екологічність. А ще він не викликає алергічних реакцій.

  • Латекс. Натуральний наповнювач із соку гевеї. Його теж вважають безпечним та екологічним. До того ж матеріал не вбирає запахів. Що стосується ступеня жорсткості, то вона може бути м'якою або із середніми показниками.

  • Пінополіуретан. Це штучний матеріал, який може похвалитися тривалим терміном служби. А ще варто відзначити еластичність.

  • Піна з ефектом пам'яті. Головна особливість такого штучного наповнювача – адаптація під усі вигини людини. Це дозволяє розслабитися та нормально відпочити.Ортопедичний топер Barin House


При виготовленні матраців можуть використовувати лише один наповнювач або кілька.

Розміри

Топер має повністю відповідати розмірам спального місця. Вам потрібно все заздалегідь виміряти, щоб виріб не з'їжджав або не морщився. Адже це не тільки негативно позначиться на якості сну, а й зменшить термін служби матраца.

Ступінь жорсткості

Щоб визначитись із цим показником, вам потрібно продумати такі моменти:


  • Хто тут спатиме. Дорослим та дітям необхідно підбирати окремі спальні місця. Залежно від віку кожен має свої потреби.

  • Хвороби з опорно-руховим апаратом. В одних випадках потрібна м'яка поверхня, а в інших – тверда. Тут не завадить консультація лікаря.

Можливості

  • Багато хто звертає увагу на топпер з ефектом «Зима/Літо». Для верхнього шару використовують різні матеріали, що забезпечує максимальний комфорт під час відпочинку. Бавовна дарує прохолоду в теплу пору року, а шерсть зігріває в зимовий період.

  • Деякі моделі тонких матраців можна скручувати. Це має бути чітко вказано виробником. Якщо такої можливості немає, вам заборонено згинати або скручувати виріб.


Розібравшись із цими моментами, зможете придбати топер, який закриє усі ваші потреби. Ви забезпечите собі та рідним комфортний відпочинок, а Barin House порадить кілька відповідних тонких матраців.