Работаем: Пн - Пт с 9:00 до 20:00, Сб с 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Принимаем заказы:
Доставка по всей Украине
-
Які бувають матраси і як правильно вибрати ортопедичний матрас.
26.12.2012

matrass11_1.jpgНайголовніше в матрасі основа і наповнювачі. Залежно від основи, всі ортопедичні матраси можна розділити на 2 основні категорії: пружинні та безпружинні. Пружинні матраси в свою чергу діляться на 2 групи - матраси на основі залежних і незалежних пружинних блоків. Відмінність залежних і незалежних пружин полягає в їх поведінці під навантаженням лежачої людини.

У залежних пружинних блоках Bonnel пружини переплетені між собою, в результаті чого рух однієї пружини тягне за собою рух іншої. У незалежних пружинних блоках такого не відбувається через те, що там кожна пружина встановлена в окремий матерчатий чохол і не пов'язана безпосередньо з сусідніми пружинами.

Тому незалежні пружини більш індивідуально впливають на різні ділянки тіла сплячої людини, і що кількість таких пружин більше, тим вище ортопедичний ефект і комфорт для тіла сплячого. Звідси ортопедичні матраси на основі незалежних пружин можна розділити ще на 2 підгрупи: матраси на основі незалежних пружинних блоків середнього класу типу 250-340 пружин / кв.м і матраси на основі незалежних пружинних блоків високого класу (так званий«мультипакет») від 500 пружин / кв.м.

У безпружинних матрасах пружинні блоки не використовуються, тому основою там є самі наповнювачі. Як наповнювачі в ортопедичних матрасах можуть використовуватися як натуральні матеріали (кокосова койра, латекс, овеча шерсть, кінський волос, водорості і т.д.), так і штучні (пінополіуретан, струтофайбер, меморікс, штучний латекс і т.д.). Як правило, штучні матеріали поступаються натуральним в плані комфорту, вентіляції і ортопедичних властивостей. Але є і виключення, наприклад сучасний високотехнологічний штучний матеріал «меморікс» має функцію «повторення рельєфу тіла» сплячої людини, завдяки чому, додає матрасу високий рівень комфорту і ортопедичних властивостей.

Класифікувавши всі види ортопедичних матрасів по основі і наповнювачам, порівняємо їх по комфорту, ортопедичним властивостям, терміну експлуатації, максимальному навантаженні на спальне місце і, звичайно, за ціною (ціна буде вказуватися для матраців самого популярного розміру 160х200 см).

1-е місце, на наш погляд, займають матраси з натуральних матеріалів на основі незалежних пружинних блоків середнього класу. Такі матраси є оптимальними за співвідношенням «ціна / якість». Вони мають досить високим рівнем комфорту і ортопедичних властивостей, зберігаючи при цьому невисоку ціну. Вони також найбільш довговічні, термін їх експлуатації доходить до 10 років. Максимальне навантаження на одне спальне місце - 110-120 кг.

2-е місце ми віддаємо ортопедичним матрасам на основі сістеми «мультіпакет». Завдяки максимальній кількості пружин на квадратний метр і найкращим наповнювачам (натуральні кокос і латекс, меморікс і т.д.) такі матраци мають найвищим рівнем комфорту та ортопедичних властивостей. Термін їх служби - 10 років, а максимальне навантаження на спальне місце - 170 кг. Однак, і ціну таких матраців не назвеш демократичною.

3-є місце займають безпружинні матраси на основі натуральних матеріалів.Термін експлуатації таких матраців - 7 років. Максимальне навантаження на спальне місце - 120 кг. По комфорту і ортопедичним властивостям деякі моделі безпружинних матрасів трохи поступаються матрасам з натуральних матеріалів на основі незалежних пружин середнього класу. Наприклад, безпружинні матраци тільки з кокоса - найжорсткіші і тому недостатньо комфортні, а безпружинні матраци тільки з латексу - самі м'які і тому мають не найвищим рівнем ортопедичних властивостей. Однак, поєднання кокоса і натурального латексу або меморікса надає безпружинним матрасам рівень комфорту і ортопедичних властивостей, який можна порівняти з матрацами з натуральних матеріалів на основі незалежних пружинних блоків середнього класу. За ціною вони також приблизно однакові.

4-е місце ділять матраси на незалежних пружинах із штучних матеріалів і безпружинні матраси з штучних матеріалів. Ці матраси володіють середнім рівнем комфорту і ортопедичних властивостей при демократичній ціні. Термін служби таких матрасів - 7 років. Максимальне навантаження на спальне місце - 90-100 кг (виняток становлять матраси-скрутки зі штучного латексу, для них максимальне навантаження на спальне місце - 140 кг).

5-е місце дістається матрасам на основі залежних пружин. Матраси даної категорії відносяться до початкового рівня по комфорту і ортопедичним властивостям і мають мінімальну ціну. Термін експлуатації даних матраців 5-7 років. Максимальне навантаження на спальне місце - 110 кг.