Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Поради щодо вибору матраца
05.08.2015
Поради щодо вибору матраца.

До вибору матраца потрібно підійти серйозно. Можна сказати, що це найголовніший елемент спальні. Від матраца буде залежати якість вашого сну, що в свою чергу відіб'ється на настрої і працездатності протягом усього дня.

Занадто м'який або занадто жорсткий матрац не принесе вам бажаного комфорту, а зручність у використанні матраца залежить в значній мірі від ваших особистих переваг. Якщо ви все життя проспали на твердій поверхні, то до м'якого матрацу звикати потрібно буде довго, також, якщо ви довго спали на протиснутої канапі, то ви не відразу зможете оцінити будь-який обраний матрац.

Отже, перейдемо безпосередньо до порад щодо вибору.

Матраци на залежному пружинному блоці (Боннель), на незалежному пружинному блоці (покет спрінг) або безпружинні. Що вибрати? Що стосується матраців на залежному пружинному блоці, то їх складно назвати ортопедичними, так як вони мають ряд недоліків. Але, якщо мова стосується безпосередньо вартості, то такий вибір буде найкращим варіантом, особливо якщо необхідно замінить продавлений диван. Ціновою альтернативою при такому виборі може бути безпружинний матрац або матрац на залежному пружинному блоці з використанням штучних наповнювачів.

Людям із середньою комплектацією тіла підійде більшість моделей на незалежному пружинному блоці з прошарками латексу або латексу і кокосової койри. Вважається, що матраци на незалежному пружинному блоці більш комфортні, ніж безпружинні.

Повним людям краще вибирати матраци на незалежному пружинному блоці або безпружинні з прошарками жорстких матеріалів (кокосової койри) або матраци з посиленим пружинним блоком.
Худим людям краще вибирати м'які матраци без прошарків кокосової койри.

Дітям і підліткам зазвичай радять безпружинні матраци або жорсткі пружинні.
Якщо у вас є болі в попереку, жорсткий матрац купувати не можна. У таких випадках подойжет матрац середньої жорсткості або м'який, який добре прогінается і підтримує поперек.
Людям з проблемами у верхній частині хребта, навпаки, рекомендуються жорсткі матраци.
Також, якою б дорогою не був матрац, його слід міняти раз в 8-12 років, дешевий ж може прослужити 3-5 років.