Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Скарби в матрацах
13.01.2012
8 мільйонів доларів знайшли в 2002 році нью-йоркські сміттярі.

Екіпаж сміттєвоза прихопив викинутий кимось старий матрац, який здався асенізаторам непомірно важким. Причина непідйомною тяжкості матраца з'ясувалася, коли спеціальний агрегат сміттєвоза почав пресувати знахідку. З-під оббивки матраца посипався білий порошок, смаком і запахом дуже нагадує кокаїн. Сміттярі не піддалися спокусі його привласнити, а викликали поліцейський патруль і фахівців з відділу по боротьбі з наркотиками.

Викликані на місце події поліцейські миттєво визначили, що порошок і справді є кокаїном, якого в матраці виявилося 136 кілограм - на загальну суму 8 мільйонів доларів.

А мешканка Ізраїлю викинула на смітник матрац з мільйоном доларів, і тепер на сміттєвих звалищах Ізраїлю шукають мільйон доларів, який потрапив туди зовсім випадково. 40-річна жінка вирішила порадувати маму і купила їй новий матрац, а старий був безжально викинуто на смітник.

Побачивши подарунок, мати благодійниці ледь не зомліла. Виявилося, що в старому матраці зберігалися всі її заощадження - один мільйон доларів готівкою. Невдалі мільйонерки поспішили на звалище.

Вони обійшли три різних звалища, але матрац з грошима так і не знайшовся. Менеджер служби з вивезення сміття Іцхак Борба заявив, що його колеги допомагали зневіреної Анат в пошуках викинутого матраца. Він підкреслив, що пошук матраца ускладнювався тим, що сміттярів було необхідно буквально перерити тонни сміття (щодня на звалища звозиться до 2,5 тисячі тонн відходів). Борба зазначив, що йому навіть довелося посилити охорону на звалищі, за яку він відповідає, оскільки побоювався, що на неї можуть зробити набіг жителі міста, які дізналися про зникнення матраца.

Статистика показує, що і раніше зберігати гроші і цінності будинку воліли близько половини жителів великих міст і велика частина сільського населення. Вважається, що чоловіки ховають гроші під матрац, а жінки - в білизна або диванні подушки.

Але якщо розглянути проблему більш ретельно, виявиться, що найпопулярнішим (69% опитаних) місцем зберігання цінностей є сейф. Під мостиною зберігають гроші 40% домовласників, в книгах (між сторінками або, згорнувши купюри в трубочку, за корінцем) - 31%, в холодильнику - 29%, в підвалі або на горищі - 29%, по 27% - в квітковому горщику і в письмовому столі, 25% - за картиною, 24% - в банку з цукром, кавою або чаєм, по 14% - за батареєю опалення, в сантехніці або вентиляції, в одязі або кошику для брудної білизни, 13% - у взутті або шкарпетках , 11% - в матраці. Особливо витончена фантазія змушує закопувати гроші (у водонепроникному пакеті, зрозуміло) в квіткові горщики.

goods156.jpg