Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Правила вибору оптимальної ліжка.
10.02.2014
Завдяки широкому асортименту пропозицій на ринку меблів сьогодні зовсім не складно вибрати ліжко на свій смак, яка ідеально впишеться в дизайн спальної кімнати, а також буде максимально комфортною і просторою. А щоб купити якісне і надійне виріб необхідно дотримуватись деяких правил вибору ліжка.

169080_1.jpg


Існують певні критерії вибору:

  Зовнішній вигляд, якість матеріалу

  Розмір каркаса

  Надійність і міцність конструкції

  Зручність і комфорт при експлуатації

  Міцність і довговічність підстави матраца

  комфортність матраца


Вибираючи ліжко, уважно вивчіть її каркас, адже це основа вироби і від нього залежить його довговічність, надійність і міцність. Важливо, щоб матрац і каркас збігалися за розмірами, щоб уникнути поломок і незручностей.


Перевірте міцність каркасу: наявність необхідної кількості решіток і перемичок. Краще купити ліжко подорожче з якісним каркасом. Не варто купувати дешеві ліжка, виготовлені з низькосортної матеріалу.


Кращим вибором стане каркас з дуба, ясена або бука. Моделі на основі ЛДСП, звичайно ж, коштують дешевше і користуються підвищеним попитом. Однак ви повинні знати, що при їх виготовленні використовується клей, який містить шкідливі для здоров'я речовини.


Вони, випаровуючись, з часом можуть викликати алергію та отруєння. Відмінним варіантом буде каркас металевий - це стильно, надійно і довговічне. Що стосується міцності, то натуральне дерево досить надійно і довговічно, хоча поступається металу.


Єдиним недоліком металевих виробів є їх нестійкість до вологи. Через що їх покривають спеціальними антикорозійними засобами. Висота каркаса також грає важливу роль при виборі ліжка.



hina_bed_001_2011-02-14_22.56.38.jpg


Традиційні європейські ліжка мають висоту близько 50 сантиметрів, а східні варіанти розташовуються практично на рівні підлоги. Вибираючи ліжко, уявіть, наскільки зручно вам буде з неї вставати.


Підстава матраца служить опорою для нього. Кріпиться воно на каркас і називається рамою або гратами. Виготовляють підставу з різних матеріалів. Дерев'яне підставу прекрасно провітрюється і коштує дешевше, проте непрактично.


Підстава з пластика довговічне, зручне, корисне і міцне, але відрізняється поганою вентиляцією і високою вартістю. Металеві підстави міцні, довговічні, корисні і коштують відносно недорого. Недоліками є підвищена жорсткість і складна зборка.

Матраци слід вибирати, грунтуючись на своїх перевагах. Рівень жорсткості залежить від наповнення матраца. Є моделі з пружинними блоками і безпружинні.