Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Обеспечиваем своему малышу здоровый и комфортный сон с правильно подобранным матрасом
Забезпечуємо своєму малюкові здоровий і комфортний сон з правильно підібраним матрацом
26.08.2016

Поява дитини - це величезна радість в сім'ї. Природно, що малюкові батьки намагаються подарувати все найкраще. Особливо це стосується ліжечка. Адже більшість часу маленька дитина спить. Здоровый сон малыша

Здається, що може бути простіше, ніж вибір дитячого ліжечка і матраца. Сучасний ринок пропонує стільки варіантів. Але не так просто як здається на перший погляд. Адже не всі моделі підходять дитині.

Багато хто не може зупинитися на виборі м'якого або жорсткого підстави. Бабусі стверджують, що краще взяти м'яке спальне місце. Лікарі-ортопеди настійно рекомендують вибирати для дитини якомога жорсткіше основу.

Все ж варто прислухатися до порад лікарів і зупиниться на варіантах з жорсткістю. Їх необхідно купувати не тільки для малюків, а й для підлітків. Тепер варто розібратися в цьому всьому більш докладно.

Першою вимогою при виборі є вік дитини. Виділяють такі групи:

  • від народження до 3 років;

  • 3-7;

  • 7-12;

  • від 12 років.

Вибір спального місця за віком

    Здоровый сон малыша 2
  1. Найжорсткіші вимоги пред'являються при виборі спальних місць для новонароджених. Для них заборонено брати вироби з ватину. По-перше, це занадто м'яко, а по-друге, можливість розвитку алергії. Для таких крихіток підходять тільки дитячі матраци з кокосовою стружкою . Вони ідеально підтримують хребет у правильному положенні. Крім цього матеріал пропускає повітря і абсолютно не вбирає запахи, вологу.

Коли вашому малюкові виповнився вже один рік, то йому не варто спати на такій жорсткій поверхні, якщо звичайно на це немає приписів доктора. Абсолютно здоровим діткам краще вибрати модель з кокоса і латексу. Це досить пружне спальне місце, але не таке жорстке. Ви цілком можете знайти універсальну двосторонню модель з різними сторонами жорсткості: одна для новонароджених, інша для малюків постарше. При виникненні необхідності ви легко зможете перевернути її.

  1. Діткам постарше (від 3 років) варто підбирати варіанти, які будуть підтримувати формується хребет. Сама основа не дуже тверда, так як дитина просто не буде висипатися на ній. Ідеально вибрати поєднання латексу і кокоса. Є ще інший варіант - модель з незалежним блоком пружин середньої жорсткості.
  2. Діти від 7 років ведуть досить активний спосіб життя. Природно, їм потрібно комфортне спальне місце для відпочинку. Так як остаточні процеси формування хребта ще не завершилися, тому варто вибирати модель середньої жорсткості. Підбираючи її, стежте, щоб вона була призначена для дітей. Здоровый сон малыша 3
  3. Вибираючи спальне місце для дитини від 12 років, стоїть не тільки враховувати фізіологічні особливості, рекомендації лікарів, але і побажання самого підлітка. Адже спати на ньому буде він, а не ви. Але потрібно пам'ятати, що основа не повинна бути занадто твердої або м'якої. Якщо є проблеми з поставою, то варто звернутися за консультацією до лікаря.

різновид наповнювачів

На сучасному ринку виділяють кілька варіантів наповнювачів:

  • кокосове волокно;

  • латекс;

  • поєднання кокоса і латексу;

  • пінополіуретан;

  • ватин;

  • поролон.

Як уже зрозуміло, що перші три варіанти ідеально підходять для наповнення дитячих моделей для сну. Вони виготовлені з натуральних компонентів, що перешкоджає розвитку алергії. Крім цього вони не вбирають вологу і сторонні запахи. В принципі можна звертати увагу і на пінополіуретан. Адже це штучний латекс. Абсолютно всі варіанти мають досить довгий термін служби. Здоровый сон малыша 4

А ось останні два пропозиції ніяк не годяться для наповнення. Вони самі низькі за якістю, але мають саму доступну вартість. Через недовгий час користування на поверхні з найбільшим навантаженням з'являться вм'ятини. Згодом основа взагалі зруйнується. Так що не варто купувати такі моделі для дітей. Краще скажіть грошей і знайдіть бюджетні варіанти з латексу і кокоса.

Вибір спального місця для дитини - це досить відповідальна справа, до якого необхідно підійти з усією серйозністю. Тут варто враховувати дуже багато тонкощів. Адже від них залежить не тільки сон, а й здоров'я малюка. Тому прислухайтеся до порад лікарів, особливо якщо є проблеми у дитини.