Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как подобрать основу для двуспальной кровати?
Як підібрати основу для двоспальному ліжку?
14.09.2016

Так як кожен хоче мати особистий простір і спати в зручній для себе позі. Тому для закоханої парочки обов'язково необхідна двоспальне ліжко .

Природно, що крім самої основи для комфортного відпочинку необхідний ще і матрац. Якщо вибрати спальне місце ще досить просто, то з матрацом можуть виникнути великі труднощі. Для однієї людини вибрати виріб складно, а тут відразу для двох. При цьому необхідно знайти модель, яка б задовольняла побажання відразу двох.

Кровать для двоих Будь-яка помилка може коштувати комфортного сну. Щоб уникнути неприємностей слід дотримуватися правил:

  • розмір;

  • наповнювач;

  • ступінь жорсткості.

Ідеальні розміри для двох

Почати варто з розмірів. Всі знають, що матрац повинен ідеально підходити за розмірами до самої основі. Її довжину варто вибирати по зростанню вищого чоловіка. Для зручності варто додати ще 10 см. Як правило, виходить результат близько 2 м. Ширини повинно вистачати для обох. Найпопулярніший варіант - 1,6 м, хоча існую і більш широкі моделі.

Що стосується висоти, то це залежить від наповнювача матраца. Варіанти з пружинами вищі, ніж безпружинні моделі.

Не забудьте також врахувати і загальна вага. У характеристиках кожного спального місця вказана максимальне навантаження, яку він витримує. Тому варто підбирати вироби, які підходять під ваші габарити.

Якщо ви замовляєте гарнітур за кордоном, то там же стоїть і шукати матрац. Не завжди стандарти різних країн збігаються. Щоб уникнути плутанини, весь комплект краще купувати відразу.

Що ховається всередині?

Строение матраса Далі слід переходити до вибору наповнювача. Він представлений у величезному виборі з пружинами або без.

Пружинні в свою чергу діляться на два види:

  • залежний блок пружин;

  • незалежний.

Залежний блок пружин вважається класичним варіантом. Підходить він партнерам з приблизно однаковою вагою. Якщо цей показник сильно відрізняється, то з часом спати на поверхні буде незручно. Та й самі пружини потім почнуть скрипіти, основа прогнеться. Так що для тривалого користування варто відмовитися від подібного варіанту.

Незалежний блок більш годиться для пари. Так як пружини не пов'язані між собою, і вони добре підлаштовуються під кожну людину. Тому партнерам з великою різницею у вазі на них комфортно відпочивати.

За комфортності з попереднім варіантом можуть зрівнятися і безпружинні моделі. Наповнювач прекрасно повторює вигини людини і забезпечує комфортний відпочинок. Для виготовлення використовують від поролону до кокосового волокна. Кожен з цих матеріалів має особливості, які необхідно врахувати при виборі.

Необхідна жорсткість для кожного з партнерів

Жесткий матрас

Останнім пунктом вибору вважається жорсткість. От саме з цією характеристикою і виникають найбільші складності. Комусь подобається м'яка поверхня, а іншому більш жорстка. Подібні побажання необхідно поєднувати в одному виробі, а це досить складно. Але все ж вихід цілком можна знайти.

На сьогодні виробники пропонують своїм користувачам вироби з різним ступенем жорсткості. Для зручності партнерів періодично можна міняти боку.

При бажанні можна пошукати варіанти з різноманітним натягом пружин. З різних сторін стоять тугі або не дуже пружини. Подібні варіанти підходять навіть для тих, хто має величезну різницю у вазі.

Якщо ситуація дуже критична і подружжю необхідна абсолютно різна жорсткість, то замість одного варто придбати два невеликих матраца. Кожен відпочиває на зручній для себе поверхні. Проміжок закривається наматрацником.

Ще варто не забути приділити увагу зовнішньому покриттю. Воно повинно бути максимально з натуральних компонентів. Зараз досить популярні подвійні варіанти для зимової та літньої сторони. Щоб зберегти поверхню виробу додатково слід надягати наматрацник. Його підбирають за розмірами до спального місця.

Якщо ви задумалися про покупку двоспальному ліжку, то відразу ж підбирайте і відповідний матрац. Це набагато вигідніше, ніж шукати різні моделі. Так відразу придбаєте повний комплект для нормального відпочинку.