Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Где лучше всего поставить кровать?
Де найкраще поставити ліжко?
19.08.2016

Де найкраще поставити ліжко? Положение кровати Напевно, немає людини, яка б не чула про те, що третину свого життя ми проводимо уві сні. Природно, що для нормального і комфортного відпочинку потрібно якісне спальне місце. Тому так багато уваги приділяють його вибору. Особливо це стосується вибору дитячих варіантів. Адже від якісної ліжка залежить не тільки сон дитини, але і його здоров'я. Якраз в цей період остаточно формується хребет.
Багато при виборі спального місця забувають, що важливо не тільки якість гарнітура, але ще грає роль місце, де воно стоїть. Тому навіть сама дорога односпальне ліжко не приноситиме нормального відпочинку, якщо її поставити неправильно.
Деякі думають, що поставити спальне місце можна де завгодно. Але це зовсім не так. Адже іноді виходять досить неприємні наслідки.

Заборонені місця для розміщення спального місця

Щоб уникнути неприємностей надалі, варто запам'ятати деякі правила, де ліжка точно не
місце.

  1. Навіть якщо ви любите сонячні світло, ні в якому разі не варто ставити біля вікна. Просто з віконного полотна періодично буде дути і від переохолодження можна досить легко захворіти. Це стосується не тільки старих дерев'яних, але і нових металопластикових вікон. Все одно десь утворюється щілина.
Та й зайвий шум вулиці теж ні до чого. Так хочеться Размещение кровати вранці вихідного дня більше відпочити, а близькість до вікна може перешкодити цьому.

  1. Не ставте місце для відпочинку таким чином, щоб людина не спав ногами до дверей. Це пов'язано з древніми забобонами, яких дотримуються і досі. Та й постійно відкривається двері доставляє безліч незручностей сплячій людині.
  2. Ще не варто розміщувати меблі біля габаритних речей, таких як шафи, етажерки. По-перше, вони накопичують занадто багато пилу. А дихати нею уві сні зовсім не хочеться. По-друге, занадто великі речі можуть викликати дискомфорт у сплячої людини, втома навіть після повноцінного відпочинку. Це пов'язано з тим, що на підсвідомому рівні може виникати відчуття тривоги.
Ще не рекомендується спати напроти дзеркала. Це вважається теж досить давнім забобоном. Багато хто вважає, що це містична річ. Тому на сплячої людини вона може чинити негативний явище. Дзеркало постарайтеся ставити подалі від спального місця, так щоб ви в нього не потрапляли.
Найголовнішим забороною вважається близькість до телевізора або комп'ютера. Випромінювання від побутової техніки досить небезпечне. Якщо ви все ж хочете повісити телевізор, то вибирайте найдальший кут від
спального місця. У дитячій кімнаті таких речей бути не повинно.

Що ще необхідно знати?

Взагалі на розміщення місця для відпочинку впливають такі чинники: Размещаем кровать

  • площа приміщення;
  • кількість сплячих людей.

Якщо кімната досить простора, то проблем з заміщенням виникнути не повинно. У занадто маленьких доведеться повозитися. Спальне місце варто поставити так, щоб воно абсолютно не захаращувати простір, і був вільний прохід по всій кімнаті.
Ще важливу роль грає кількість сплячих людей. Якщо спальне місце призначається для однієї людини, то його цілком легко поставити під стінкою. У таких випадках обов'язково повинна бути спинка. Так ви не будете доторкатися до холодної стіни вночі. Для пари такий варіант не годиться. Кожен повинен вільно вставати і лягає на ліжко, при цьому не заважаючи один одному. Так що доступ повинен бути з двох сторін.
Якщо мова йде про кімнату для дитини, то в ній повинно бути мінімум речей, які накопичують пил. Іграшки складаються в ящики. Книги краще ставить в шафи з закриваються дверима. На підлогу розстеліть килим з тонким ворсом. По-перше, він не буде накопичувати пил, а по-друге, його досить легко прибирати.
Для створення додаткового затишку можете поставити кімнатні рослини. Крім створення комфорту вони ще добре очищають повітря. Але підійдуть не всі рослини. Необхідно вибирати тільки ті, які не викликають ніяких алергічних реакцій.
Щоб розмістити спальне місце вибирайте світлу частину кімнати. Подбайте про те, щоб недалеко від цього місця була розетка, щоб можна було підключити настільну лампу. Якщо ви обладнаєте кімнату для малюка, то краще поставте подалі спальне місце від вимикачів, розеток, світильників. Дотримуючись досить прості правила, ви забезпечуєте себе і своїх близьких здоровим і комфортним сном.