Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Чем так славятся современные матрасы из латекса?
Чим так славляться сучасні матраци з латексу?
05.09.2016

Кожна людина знає про важливість комфортного і здорового сну. Від того як ми відпочили, залежить зовнішній вигляд, кількість енергії на весь день, стан здоров'я. Тому, щоб добре відпочити, важливо не тільки дотримуватися режиму дня, але мати ще й комфортне спальне місце.

Буває так, що намагаєшся дотримуватися режиму, а щоранку прокидаєшся з відчуттям втоми і розбитості. Виною стає некомфортне спальне місце. Щоб цього уникнути, необхідно ретельно вибирати основу. Не варто купувати першу-ліпшу модель, щоб потім мучитися або витрачатися на нову.

Матрас из латекса

На сучасному ринку пропонується стільки моделей, що кожен зможе підібрати собі відповідний варіант. Тут представлені не тільки традиційні пружинні варіанти, але і основи без пружин. Серед всіх моделей латексні матраци користуються величезним успіхом у користувачів.

З'явилися подібні варіанти в порівнянні з пружинними матрацами відносно недавно, але вже встигли завоювати величезну зацікавленість у користувачів.

Чим відомий латекс як матеріал?

Латекс - сучасний наповнювач для безпружинних матраців. Такий наповнювач має безліч переваг:

  • підтримка хребта в правильному анатомічному положенні;

  • вентиляція основи;

  • відсутність вбирання неприємних запахів і вологи;

  • підстроювання під особливості тіла.

Спочатку абсолютно всі моделі подібного типу виготовлялися тільки з Матрас из латекса 2 натуральних компонентів. Цей виріб було абсолютно безпечним і екологічно чистим. Такий матеріал не викликає ніяких нападів алергічних реакцій. Тому він годиться для алергіків і астматиків.

Пізніше стали застосовувати не тільки натуральні, але ще і штучні речовини. Найвідоміший з них пенополіурітан. За своїми основними якостями він практично не поступається натуральному, але все ж має деякі недоліки. Одним з таких пунктів є неприємний запах. Та й термін служби набагато менше. Але ціна більш доступна. Багато шукають такі бюджетні варіанти для дач або гостьових кімнат, де спати доводиться не так часто. Та й перевозити їх легко. Їх можна запросто згорнуть в рулон. Від цього матеріал не втратить своїх основних властивостей.

Натуральні компоненти - тривалий термін служби

Для тривалого і щоденного використання більшість віддає перевагу саме натуральному наповнювача. Його термін служби набагато довше. Його вибирають ще й за такі переваги:

  • пружність;

  • відсутність деформації;

  • збереження природного кольору;

  • стійкість до статичної електрики;

  • легкість в догляді.

Сам матеріал абсолютно безпечний для алергіків. Так як тут не Матрас из латекса 3 заведуться пилові кліщі. За рахунок того, що поверхня пориста в холодну пору року зберігає тепло, а в літню - прохолоду, на ньому дуже комфортно спати. Матеріал повністю адаптується під сплячої людини. Так що ви зранку не прокинетеся з болями в шиї і в спині.

За рахунок того, що латекс володіє такими перевагами вартість відповідна. Але термін служби таких виробів досить тривалий. Тому його варто придбати для сну на кожен день.

Вибираємо спальне місце з урахуванням всіх особливостей

Підбираючи матрац з латексу, варто пам'ятати, що підходить він не всім. Так як матеріал сам по собі досить м'який. Якщо вам необхідно спальне місце середньої жорсткості, то варто шукати поєднання латексу і кокосового волокна. Якщо потрібна занадто жорстка поверхня, то тільки кокосове волокно.

Матрас из латекса 4

У таких ситуаціях краще звернутися за консультацією до лікаря, особливо якщо існують проблеми з опорно-руховим апаратом. У більшості випадків лікарі радять брати середню жорсткість.

Крім стану здоров'я ще варто враховувати індивідуальні особливості. Особливо це стосується ваги і зростання. Якщо спальне місце підбирається для пари, то воно повинно максимально підходити для обох. На поверхні вам повинно бути максимально зручно і комфортно. Адже від цього залежить не тільки відпочинок, але ще і здоров'я. Намагайтеся переглянути відразу кілька варіантів, а не вибирати першу-ліпшу модель, щоб потім не мучитися і не шукати додатковий наматрацника.