Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Клопи в ліжку - прикре доповнення до невдало обраного матрацу.
09.12.2013
Постільні клопи, як вважалося раніше, були завжди показником бруду, бідності, поганий догляд за тілом. Однак, здавалося б, прогресивний 21 століття принесло багато неприємних сюрпризів, а саме повернення цих паразитів в доглянуті квартири. Вони прекрасно почувають себе в складках ковдр, матраців, між пружинними блоками. Вдень і ввечері їх виявити практично неможливо, клопи починають свою діяльність перед світанком, коли сон людини найміцніший.

matras-klopi1.jpg


Життєдіяльність і небезпека постільних клопів

Їжею для постільних паразитів служить кров людини. Клоп має дві порожні щелепні трубочки, через одну він вводить слину для знеболювання, через іншу антикоагулянт, що перешкоджає згортання крові. Клоп має потребу в харчуванні не часто, раз в десять днів, часом може завмерти на рік і знову ожити.

Крім укусів, свербіння, можливих наривів, постільні клопи не становлять небезпеки перенесення хвороб. Однак є випадки, коли людина отримувала до 500 укусів за ніч.

Показники існування клопів в ліжку

Щоб бути впевненими, що в ліжку, особливо в матраці, немає непорушних квартирантів, потрібно уважно оглянути тіло і ліжко. Свідченням проживання клопів служать:
• точкові, що зудять укуси, з чітко вираженим місцем укусу;
• маленькі плями крові на простирадла;
• наявність солодкуватого запаху, що виробляється маслами паразитів;
• наявність дрібних лусочок в ліжку, скинутої шкіри клопів.

Запобіжні заходи

При появі будь-яких укусів слід застосовувати антигістамінні засоби, щоб зупинити свербіж, розчісування, яке може стати причиною інфекції.
Щоб повністю захистити своє ліжко від клопів слід:
• позбутися старого матраца при найменшій підозрі на наявність клопів;
• регулярно прати і прасувати ліжко з двох сторін;
• регулярно проводити огляд ліжка і її чистку за допомогою потужного пилососа з усіх боків;
• при поверненні з поїздок весь одяг і валізи, сумки слід ретельно дезінфікувати.
Але найголовніше - при виборі матраца консультуйтеся з фахівцями - зараз є безліч видів матраців, покупка яких позбавить вас від клопів назавжди. Наприклад, матраци, наповнені кокосовою койрой - в цьому матеріалі клопи просто не заведуться.

postelniy-klesh2.jpg