Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как продлить срок службы матрасу?
Як продовжити термін служби матраца?
14.09.2016

Тому так важливо приділяти увагу його вибору. Ви ж його набуваєте не на один рік користування.

Але мало тільки вибрати спальне місце за всіма правилами, за ним потрібно ще й доглядати. Дотримання правил експлуатації дозволяють зберегти ортопедичні властивості на довгі роки. Якщо їх не дотримуватися, то навіть самі якісні матраци Велам або інші відомі бренди через кілька років стануть непридатними до використання і зажадають заміни.

Чистка матраса

Варто запам'ятати прості поради, які допоможуть спального місця зберегти функціональне призначення:

  • регулярне чищення;

  • правильне зберігання;

  • відповідна основа.

  • Періодична прибирання - запорука здоров'я

Виріб потребує періодичного провітрювання, а також у видаленні шару пилу, що накопичився. Якщо цього не робити, то виникає ймовірність виникнення алергії. Для прибирання ідеально підійде пилосос. Запам'ятайте, що ортопедичну основу ні в якому разі не можна вибивати. Є ймовірність пошкодити наповнювач. Воду теж не рекомендується застосовувати. Так як вона теж завдає шкоди всій основі, особливо пружинному наповнювача. Якщо з'явилися плями, то виріб краще відвезти до фахівців для спеціальної чистки, щоб не зіпсувати його ще більше.

Щоб захистити поверхню від виникнення плям, то додатково слід придбати наматрацник. Його легше почистити і випрати, ніж сам матрац. Він без проблем знімається і надівається. Підбирається він за розмірами самої основи.

Правила зберігання

Для збереження ортопедичних властивостей потрібно не тільки прибирати пил з поверхні, але ще правильно зберігати спальне місце:

  • уникнення навантажень на поверхню;

  • періодичне перевертання;

  • зберігання та перевезення тільки в горизонтальному положенні.

  1. Не прыгать Основне призначення спального місця - відпочинок в горизонтальному положенні. А значні навантаження (стрибання на ліжку) негативно позначаються на загальному стані. Це ж стосується і звички постійно сидіти тільки на одному краї поверхні. Через деякий час в цих місцях з'являться вм'ятини.

  2. Купуючи ортопедичну основу, вивчіть яку вагу, вона може витримувати. Якщо ваша вага більше ніж зазначено в характеристиках, то варто підшукати відповідну під себе модель. Коли характеристики не збігаються, то термін служби значно зменшується.

  3. За весь час користування основа обов'язково перевертається боку на бік. Це допоможе уникнути появи вм'ятин, заглиблень, а поверхня завжди буде рівною. Особливо не забувайте це робити в перші місяці користування.

  4. Основу ні в якому разі не можна скручувати або згинати. Будь-яке з цих дій приводить до руйнування наповнювача. Скручувати можна тільки латексні або пенополиуретановие вироби і тільки в тому випадку, коли є відповідний напис.

  5. Зберігати виріб необхідно в горизонтальному положенні. Перевозити краще теж таким чином. Вертикальне положення перевезення допускається в крайніх випадках при великій кількості речей.

Ліжко та матрац - одне ціле

Основа кровати При виборі важливо приділити увагу і самого ліжка. Саме на її основу лягає основне навантаження. Від її якості залежить термін придатності виробу. Для продовження служби варто підбирати основу строго під розміри ліжка. Ще зверніть увагу на самі ламелі. Відстань між ними не велика. Ще ламелі ні в якому разі не повинні прогинатися під навантаженням.

Якісний догляд дозволить вашому матрацу служити тривалий період часу. Але все ж через деякий час його доведеться замінити. Якщо ви стали відчувати втому і дискомфорт після відпочинку, то варто задуматися про придбання нового спального місця. Пам'ятайте, що термін служби залежить від того, як ви дотримуєтеся правил експлуатації виробу.