Працюємо: Пн - Пт з 9:00 до 20:00, Сб з 9:30 до 19:00
RU  UA 
 / 
Приймаємо замовлення:
Доставка по всій Україні
-
Как правильно рассчитать размеры кровати для одного?
Як правильно розрахувати розміри ліжка для одного?
10.01.2017

Після прийняття рішення про покупку нового спального місця практично всі користувачі стикаються з безліччю проблем. Однією з них є, яку модель краще всього вибрати. Деякі уявили собі в голові картинку, але не завжди надуманий варіант виправдовує себе в побуті.

Односпальная кровать Каролина Модель абсолютно не вписується в інтер'єр. Спати на ній абсолютно незручно: неможливо повернутися або не вистачає місця для ніг. Важливо почати не з дизайну, а з розміру спального місця.

Щоб чітко визначиться з розмірами ліжка необхідно врахувати досить багато факторів:

  • індивідуальні особливості людини (зріст, вага);

  • розміри кімнати;

  • улюблені пози під час сну.

Визначаємося з розміром

Односпальная кровать Алиса

Щоб ліжко односпальне не доставляла дискомфорту під час сну, необхідно підібрати ідеальні розміри спального місця. Для цього важливо враховувати зростання людини. До цього показника додають приблизно 20-30 см. Так ноги не будуть упиратися в спинку або звисати з ліжка.

Не забувайте додати кілька сантиметрів і для подушок. Який саме буде показник залежить від самої подушки. Самі неекономними вважаються квадратні. Багато хто прагне замінити їх на прямокутні.

Коли з довжиною визначилися, переходите до ширини. Коли ви лежите на спині зі складеними руками на животі з виставленими ліктями, по краях має бути ще хоча б 10 см вільного простору. Якщо ляжете на бік, то між спиною і краєм залишається 15 см. У разі нестачі цих показників підбирайте більш широкий варіант.

Не забудьте приділити увагу і висоті. Такий показник варіюється від 12 до 22 см. Якщо є проблеми зі спиною, то висота повинна бути максимальною. Це дозволить прокидатися без болю і не погіршити ситуацію з опорно-руховим апаратом.

Якщо підбираєте виріб для дитини, то враховуйте, що він ще буде рости. Запас простору повинен бути достатнім на кілька років.

Інші аспекти вибору

Не останню роль в цьому пункті грає і виробник. Розміри європейських і американських моделей значно відрізняються. Також відрізняються одиниці виміру, зазначені в сантиметрах або дюймах. У зв'язку з цим повинні орієнтуватися в цих показниках.

Односпальная кровать Фрида Важливу роль відіграє і квадратура кімнати. Якщо простір не дуже велике, то і меблі повинні бути компактними і добре вписуватися в інтер'єр. При виборі важливо враховувати не тільки розміри, але і форму спального місця. Виробники пропонують кілька варіантів:

  • прямокутна;

  • квадратна;

  • кругла.

Найбільше простору вимагає якраз кругла модель. Вона оптимальна для просторих кімнат або приміщень з незвичайною плануванням. Прямокутні варіанти вважаються універсальними і здатні вписатися в будь-який інтер'єр. Тут вже дійте строго на свій розсуд.

Останній пункт вибору залежить виключно від ваших побажань і звичок. Любителям спати на животі або на спині потрібно набагато більше вільного простору, ніж для пози на боці. Якщо сильно рухаєтесь уві сні, то вільного місця повинно вистачати, щоб не впали.

Пам'ятайте, що спальне місце підбирається не на один рік користування. Тому вони повинні відповідати всім стандартам якості та індивідуальним особливостям людини. Не купуйте меблі тільки по картинці, а уважно вивчайте основні характеристики. Тільки комплексний підхід дозволить підібрати ідеальну ліжко, яка забезпечить здоровий і комфортний сон на довгі роки.